Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Fogyni lehet a tequilától?

Egy új tanulmány kapcsolatot fedezett fel a tequila-fogyasztás és a súlyvesztés között
2018. március 19.

Közismert, hogy az alkoholmentes életmód sok üres kalóriától szabadít meg minket, viszont egy új tanulmány ennek ellenkezőjét vélte felfedezni: a tequila támogatja a fogyást. Az American Chemical Society szerint a tequila készítéséhez szükséges növényben, az agavéban található cukor segíti csökkenteni a vércukorszintet.

Erre akkor jöttek rá, mikor a tequila vércukorszintre gyakorolt hatását vizsgálták. Az agavéban található cukor, az agavin (nem összekeverendő az agave sziruppal), nem emészthető, így nem emeli meg a vércukorszintet.

A kísérlet alatt kimutatták, hogy azok az egerek, akik evés után agavinos vizet fogyasztottak általában kevesebbet ettek, és alacsonyabb volt a vércukorszintjük, mint azoknak, akik ugyanazt az ételt kapták, de utána sima vizet ittak. Ezen felül az agavint kapó egerek szervezete elkezdte termelni a GLP-1, nevű hormont, mely meghosszabbítja a teltségérzetet és termeli az inzulint. Ezért gondolták a kutatók, hogy az agavin segíthet a kettes típusú cukorbetegséggel vagy a súlyproblémákkal küzdőknek.

via: Elle

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.