Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: LPM Restaurant & Bar

Ez itt a szezon legizgalmasabb koktél-újítása, a paradicsommal a főszerepben

2022. August 11.

Érdekes koktéltrend ütötte fel a fejét a nagyvilágban az utóbbi időben: az emberek elfordultak az édes, gyümölcsös koktéloktól, és inkább a zöldség az, ami izgatja őket – túl az uborkán a vodkához, és az olajbogyón a pohár szélén. Az új Martini a Tomatini, és igen, jól tippeltél: a főszereplő a szezon kedvence, a paradicsom – de készülhet koktél más zöldségekből is. 

Az umami az új sztáríz

A Bloody Mary a múlté, az új kedvenc Londonból indult hódító útjára. Az érett paradicsomot frissen facsarjuk és felszeleteljük, majd fehér balzsamecettel és egy csipet sóval ízesítjük, ehhez jön a vodka. A Bloomberg arról ír,  hogy a Tomatini a londoni  LPM Restaurant & Bar újítása, amit az utóbbi időben nagyon felkaptak. 

„Maga a Tomatini nem újdonság, igazából már tíz éve létezik. Eddig azonban csak elvétve kérték, most kezdett el igazán nagyot ütni. Már gyakrabban kérik, mint a Martinit vagy a whisky-kólát. Úgy tűnik, hogy az emberek kerülik a cukros, édeskés italokat, és az umami az új sztár-íz, a zöldségekre a koktélokban pedig egyre nagyobb a kereslet” – mondja Krascsenics Tibor, a LPM menedzsere. 

Nem csak a paradicsom hasít

Túl a paradicsomon, a zöldség alapú martinik egyre népszerűbbek, és számtalan termékkel elkészíthetők: ott a paradicsom a Tomatinihez, de már megjelent a londoni bárokban az avokádó az avokádós martinihez, és nagy a kereslet az olajbogyó, az uborka, a zeller, a kukorica és a paprika alapú martinire is. 

„Az avokádó különösen kellemes alapul szolgál a martinihez, mivel a textúrája egyenletes, selymes, íze pedig könnyed, semleges. A végeredmény egy nem túl nehéz koktél, ami után az ember nem lesz azonnal éhes” – fogalmaz a Bloomberg újságírója. 

3 hűsítő koktél, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz

Forrás: Bloomberg 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Koktél alkohol nélkül? Ez a mocktail!

Koktél alkohol nélkül? Ez a mocktail!

Felpezsdít és kísérletezésre bátorít a Fluére alkoholmentes párlat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!