Ez itt a szezon legizgalmasabb koktél-újítása, a paradicsommal a főszerepben
2022. August 11.Érdekes koktéltrend ütötte fel a fejét a nagyvilágban az utóbbi időben: az emberek elfordultak az édes, gyümölcsös koktéloktól, és inkább a zöldség az, ami izgatja őket – túl az uborkán a vodkához, és az olajbogyón a pohár szélén. Az új Martini a Tomatini, és igen, jól tippeltél: a főszereplő a szezon kedvence, a paradicsom – de készülhet koktél más zöldségekből is.
Az umami az új sztáríz
A Bloody Mary a múlté, az új kedvenc Londonból indult hódító útjára. Az érett paradicsomot frissen facsarjuk és felszeleteljük, majd fehér balzsamecettel és egy csipet sóval ízesítjük, ehhez jön a vodka. A Bloomberg arról ír, hogy a Tomatini a londoni LPM Restaurant & Bar újítása, amit az utóbbi időben nagyon felkaptak.
„Maga a Tomatini nem újdonság, igazából már tíz éve létezik. Eddig azonban csak elvétve kérték, most kezdett el igazán nagyot ütni. Már gyakrabban kérik, mint a Martinit vagy a whisky-kólát. Úgy tűnik, hogy az emberek kerülik a cukros, édeskés italokat, és az umami az új sztár-íz, a zöldségekre a koktélokban pedig egyre nagyobb a kereslet” – mondja Krascsenics Tibor, a LPM menedzsere.
Nem csak a paradicsom hasít
Túl a paradicsomon, a zöldség alapú martinik egyre népszerűbbek, és számtalan termékkel elkészíthetők: ott a paradicsom a Tomatinihez, de már megjelent a londoni bárokban az avokádó az avokádós martinihez, és nagy a kereslet az olajbogyó, az uborka, a zeller, a kukorica és a paprika alapú martinire is.
„Az avokádó különösen kellemes alapul szolgál a martinihez, mivel a textúrája egyenletes, selymes, íze pedig könnyed, semleges. A végeredmény egy nem túl nehéz koktél, ami után az ember nem lesz azonnal éhes” – fogalmaz a Bloomberg újságírója.
Forrás: Bloomberg