Ez az extrán habos tojásrántotta titka
2021. April 19.Kedvenc reggelink amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan könnyen el is rontható. Elég egy kicsit magasabb hőfok vagy egy perc elmélázás, hogy kiszáradjon, morzsalékossá váljon. Persze senkinek sem szeretnénk kedvét szegni, hiszen ez az étel, ami kis odafigyeléssel szinte elronthatatlan.
Rántotta – plusz hozzávalóval vagy anélkül?
Plusz hozzávaló nélkül is lehet jó rántottát készíteni, sőt ez az alapverzió. Hevítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon, verjük fel a tojásokat, majd ha a serpenyőbe kerültek, falapáttal forgassuk, aprítsuk. Eggyel trükkösebb módszer, ha tejet adunk a tojásokhoz, és így verjük fel azokat. A tej kellemesen krémes állagot és szép színt ad a rántottának, ám létezik egy másik hozzávaló, amivel még jobb hatást érhetünk el.
Nem is kell nagyon eltávolodnunk a tejtől, a megfejtés a tejföl. 2 tojásonként számoljunk egy bő evőkanálnyi mennyiséggel, és válasszuk a 20%-os fajtát. A tejhez képest sűrűbb és még krémesebb lesz a rántottánk állaga, persze csak zsíros tejföllel, a sovány verziók inkább vizesebb hatást eredményeznek.
Forrás: Reader’s Digest