Ez a csirkesaláta legfontosabb titkos hozzávalója
2019. October 2.A csirkesaláta sokunk kedvence. Jól mutat a hidegtálakon, büféasztalokon, de a hétköznapokban is megállja a helyét, például magunkkal vihetjük egy kis dobozkában a munkahelyünkre, sőt szendvicsbe is tölthetjük.
Az alapok
Lássuk először, hogy miből is áll a klasszikus csirkesaláta! Csirkemell- vagy combfilé (főtt vagy sült – mi a pirult, sült csirke mellett tesszük le a voksunkat), majonéz, angol zeller és saláta. Persze a majonézt keverhetjük tejföllel, és a fűszerekről se feledkezzünk el, sózni és borsozni mindenképpen érdemes a salátánkat.
Hogyan lehet izgalmasabb?
A megoldás nagyon egyszerű, kerüljön bele valami savas összetevő! Plusz ízt ad, megtöri a majonéz „zsírosságát”, és extra frissességet kölcsönöz az ételnek. Mondhatnánk, hogy jó megoldás a citrom vagy a lime leve, de válasszunk valami sokkal eredetibbet: a titkos hozzávaló ezúttal legyen a savanyú uborka leve! A savanykás-sós lé kiegyensúlyozza a zsíros majonézt, és megadja a csirkesalátának a hiányzó ütős ízt. Az olyan savanyú uborka leve a legjobb, amely ecet és só oldatából áll, egyszerűen keverjünk egy keveset a majonézhez.
És ne csak lé kerüljön a salátába, az apróra vágott savanyú uborka ízével és textúrájával szintén feldobja a salátát.
Forrás: mashed