Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Pál Tamás Photography

Élményközpontú kortárs ázsiai fúziós konyhaművészet Budapesten – megnyílt a YAMA

2021. december 26.

December elején újgenerációs, ázsiai fúziós étterem nyílik Budapest központjában, egész estés programot kínálva a csúcsminőségű gasztronómiai élményre és szórakozásra vágyóknak. 

Modern, dinamikus, prémium – így jellemezhető leginkább a főváros legújabb, csúcskategóriás étterme, a YAMA, amely december elejétől igazi páratlan gasztronómiai utazást és kompromisszummentes kikapcsolódási élményt kínál az odalátogatóknak. A tulajdonosok célja az volt, hogy a világ számos pontján szerzett tapasztalataikat Budapesten ötvözzék, és új szemlélettel, az éttermi élményt középpontba helyezve mutassák be, hogy hogyan válik a gasztronómia, kortárs művészetté.

Fotó: Pál Tamás Photography

„A YAMA-élmény túlmutat a konyhaművészeten, az összetevők, ízek és elkészítési módok puszta összességén” – mondta Margitics Norbert, az étterem General managere. „Egységes egészben gondolkodunk, amelynek legalább ugyanolyan fontos részét képezik a hangok, a látvány és az atmoszféra, mint az étel és az ital. Az épület, az enteriőr, a kiszolgálás, este pedig a partihangulatot megalapozó DJ-szettek mind fontos elemei annak az életérzésnek, melyet szeretnénk átadni vendégeinknek.” 

A YAMA-ban felszolgált fogásokról Endrődi Péter gondoskodik, akinek modern és újragondolt ázsiai-fúziós specialitásait a bátor kísérletezés öröme, a kreativitás szabadsága, valamint a tradíció iránti tisztelet jellemzi. „Boldog vagyok, hogy munkám során számos világvárosban volt lehetőségem dolgozni és most, Párizs és Monte Carlo után a megszerzett, évtizedes tapasztalataimat Budapesten kamatoztathatom” – hangsúlyozta Péter.

„A japán konyha például híres arról, hogy különleges fogásokra épít, ahogy a külsőre is adnak. Japánban nem tálalnak, hanem szépen felöltöztetik az ételt. Ez a YAMA-ban sincs másképp: tengeri sügérből készült ceviche, fekete tigrisrákfarok-vulkán, lazac tatár ropogós rizzsel, az egyedi YAMA Garden pedig egy olyan csokoládéból formált fa, amelyen fagylalt és ehető virág terem.”

Fotó: Pál Tamás Photography

A YAMA annyit tesz: a hegy csúcsán. Itt lenni semmi máshoz nem fogható, hiszen egyszerre szabadság, megtapasztalás, öröm és rácsodálkozás. Olyan felszabadító kaland, amely egy életre rabul ejti az embert. Ezt az színtiszta élményközpontúságot kínálja a YAMA Budapest is.

A Bara Ákos és a BAD Design által megálmodott belsőépítészeti koncepció tökéletes választás volt, hiszen tervük a japán eleganciára és minimalista filozófiára épül. Az étterem központi látványeleme az a dizájner lámpainstalláció, melyet a japán tájképfestészet és az étterem logója ihletett. A YAMA belsőépítészeti terveinek előkészítése során azt tartották szem előtt, hogy egy igazi közösségi teret hozzanak létre, ami egyaránt alkalmas lehet könnyed baráti beszélgetések és többfogásos vacsorák luxus helyszínének.

A YAMA Budapest a klasszicista Lipótváros egyik legszebb épületében található, a Marczibányi-palota szomszédságában, közel a Bazilikához.  

Fotó: Pál Tamás Photography

A kivitelezést végző Market Építő Zrt. értő kezekkel nyúlt a százesztendős ingatlanhoz. A különleges helyszín, a pazar enteriőr, a kompromisszummentes anyaghasználat egyaránt erősíteni a tulajdonosok által képviselt YAMA-életérzést, amit az étterembe betérő vendégek egy vacsora, vagy egy különleges koktél mellett megtapasztalhatnak.

Még egy kis Ázsia: 

Hosszú hajat szeretnél? A rizs erjesztett leve a rekorder ázsiai nők tippje!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!