Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gianni olasz ételeivel hódítja meg Eplényt

Ínyenc Gastro43 Sétány nyílt az eplényi sípályánál
2021. február 11.

Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Oro-nak a finomságai közül is csemegézhetnek az ínyencségek szerelmesei az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán. Útjára indult ugyanis a Gastro43 kampány „Láss vendéglőt, láss vendéget!” jótékony kezdeményezése, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.

 

„Az elmúlt időszak főleg mentálisan, pszichésen nehéz nekünk, hiszen a mi napi mozgatórugónk, hogy személyes kapcsolódásunk van a vendégeinkkel, és ezáltal adunk még jelentősebb értéket a frissen készült ételeinknek. Én hiszek abban, hogy a vendéglátás hamarosan újraéled, most ugyan van egy kis kényszerleállás, de később szerintem pozitív változások következnek be. Most türelmet és egymásra figyelést tanulunk, minket a törzsvendégeink támasza tartott életben az utóbbi hónapokban. Ez egy adok-kapok szituáció, egymást próbáljuk felkarolni, és folyamatosan új lehetőségeken törjük a fejünket, hogy fenntartsuk a gasztronómia iránt érzett szerelmünket, valamint a csapatszellemet” – mondja Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro tulajdonosa.

 

A Gastro43 program megálmodói a vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban.

„Nagyon örülünk a februári eplényi kitelepülési lehetőségnek, ugyanis a házhozszállítás mellett ez most egy új kaput nyit meg előttünk. Együtt lehetünk a csapattal a menüsor kitalálásában, ami lelkileg sokat jelent nekünk, kimozdulhatunk és találkozhatunk újra a vendégeinkkel, amit már nagyon várunk. A Gastro43 programja oxigént és hitet ad nekünk abban, hogy ez a nehéz időszak hamarosan véget ér. Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország” –mosolyog Gianni.

 

„(L)egyél Te is Gasztrohős!” és mentsd meg barátaiddal a kedvenc éttermed! Az eplényi Síarénában nemcsak a téli sportok örömeinek lehet hódolni, hanem a gasztroélvezeteknek is. Ugyanis tervezetten a síszezon végéig birtokba veszi a Síaréna konyháit a hazai vendéglátás legjava. Sőt, a sportolási lehetőségeken túl, kikapcsolódásként részt vehetsz egy ínyenc gasztrosétán is a sípálya mellett végig vezető Gastro43 Sétányon, és ezzel a kirándulással is támogathatod a vendéglátóhelyek életben maradását” – mesél a programról Soós Csaba, a kezdeményezés ötletgazdája.

A Gastro43 nemcsak egy kampány, hanem küldetés az éttermekért. Egy mankó a gazdasági túlélésre, egy lehetőség, hogy a vendéglátósok fenntartsák a személyes kapcsolatot a vendégeikkel, és fizikálisan, mentálisan, valamint lelkileg is kiszakadhassanak a bezártságból. Egy-egy étterem, bisztró csapata előre egyeztetett időszakban díjmentesen használhatja a tökéletesen felszerelt konyhákat.

„És, hogy kikkel találkozhatnak a gasztroőrült sportrajongók? Február 5–14. között a MazelTov és a Tereza tüzes menüje lesz terítéken a Parázs grill terasznál, február 11–14. között a MÁK finomságai települnek ki a Holle Anyó étterembe, február 18–20. között a Rózsakert Étterem hozza el legjobbjait Esztergomból, majd február 26–28. között olaszos hangulatot teremtünk Giannival és a Pomo D’Oro-val. De nálunk fognak vendégeskedni többek között a BRKLYN, a Padron Tapas Bar séfjei is, és reményeink szerint egyre többen fognak csatlakozni a kezdeményezésünkhöz. Lelkiismeret-furdalásnak és kalória számolásnak itt nincs helye, ugyanis a sípályán minden ínyencséget ledolgozunk!” – invitál mindenkit Soós Csaba.

 

Forrás: Just Creative

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

„Láss vendéglőt – Láss vendéget!” Eplényben

„Láss vendéglőt – Láss vendéget!” Eplényben

A Tereza, a Mazel Tov és a Mák is hütte-menüvel készül
19 recept az olasz konyhából

19 recept az olasz konyhából

Tészták, pizzák, húsgolyók. Itt nincs szénhidrátmentesség.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!