Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, de csak védettségi igazolvánnyal látogatható

2021. November 21.

Kötelező idén a védettségi igazolvány a Vörösmarty téri karácsonyi vásár területén. Budapest egyik legnépszerűbb ünnepi vására november 19-én nyitotta meg kapuit. Az ételek árát is szabályozták. Mutatjuk, mire számíts!

A tavalyi év karácsonyi vásárok nélkül telt, idén azonban nem maradunk ünnepi forgatag nélkül. A Vörösmarty téri karácsonyi vásárt megtartják, azonban a terület köré kerítés épült, és csak védettségi és személyi igazolvány felmutatásával lehet belépni a vásárba. Ahhoz, hogy ezt a rendelkezést be is tudják tartatni, egy, a rendezvény hangulatához illő, ízléses kerítést húztak fel körben a térre. Alapvetően három, zsúfoltabb napokon viszont négy bejárata lesz. Arra számítanak, hogy ez megfelelő ütemű és mennyiségű ember bejutását fogja eredményezni, elkerülve a torlódást – mondta el az Infostartnak Faix Csaba, a Budapest Brand Zrt. vezetője.

Kötelező 1500 forintért egytálételt kínálni a vendéglátósoknak és programokkal, látnivalókkal is készülnek a szervezők. A Vörösmarty téri karácsonyi vásár immár hagyományos eseménye sem marad el, december 6-án a finn Mikulás várja majd a gyereket. A vásár 43 napon át, egészen december 31-ig várja a látogatókat a tervek szerint.

Ez is érdekelhet: 

Jön az advent, melegíts forralt borral!

Forrás: Drive Me Baby 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!