Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Egy felmérés szerint ezek az életmód-célok a legnépszerűbbek 2021-re

2021. January 9.

A the kitchn nevű internetes magazin online kérdőíven kérdezte olvasóit újévi fogadalmaikról. Az 1000 fő részvételével készített felmérés arra volt kíváncsi, hogy az emberek mi mindent fogadtak meg azért, hogy 2021-ben még egészségesebben éljenek. Nagy tervekből ilyenkor persze nincs hiány, lássuk, mi vonható le a legnépszerűbb célkitűzésekből!

Egyre többet foglalkozunk az egészségünkkel

A válaszadók 75%-a az egészségnek nagyobb jelentőséget tulajdonít, mint 2020 elején, ami egyáltalán nem meglepő a világjárvány idején. Az emberek leginkább az immunrendszerüket szeretnék erősebbé tenni a saját és környezetükben élők egészségének megóvása érdekében. Aktuális egészségügyi állapotukat a válaszadók egy 10-es skálán – amelyen az 1 a legrosszabb, a 10 pedig a legjobb állapotot jelöli – 6,4-re értékelték, valljuk be, sajnos ez nem túl magas érték.

2021-ben elfelejtjük a végletességet

A megkérdezettek majdnem fele szeretne életmóddal kapcsolatos újdonságokat kipróbálni az évben. Ám nem feltétlenül szigorú étrendre vagy intenzív testmozgásra gondolnak, sokkal inkább az általános jó közérzetre kívánnak koncentrálni az emberek, azaz azt enni és annyit mozogni, amitől és amennyitől jól érzik magukat.

Azért fogyni még mindig sokan szeretnének

Voltak, akik a home office életformának köszönhetően pont többet tudtak mozogni, ám a többség sajnos inkább hízott az önkéntes házi karantén alatt. A többség nem tervez speciális diétás étrendet követni, az az alapvető cél inkább a kalóriák és a mennyiségek visszafogása.

A vásárlási szokások is nagyban változtak

A karantén időszaka megtanította az embereket másképp vásárolni. Sokan tervezik a megszerzett tapasztalatokat beépíteni a mindennapjaikba, és 2021-ben is tudatosan vásárolni.

A száraz január sem marad el

Cukor, feldolgozott élelmiszerek és alkohol – ezekből mind kevesebbet szeretnének fogyasztani a megkérdezettek 2021-ben. 26%-uk döntött úgy, hogy részt vesz a száraz január kezdeményezésben, és a hónap során nem fogyaszt egy korty alkoholt sem.

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!