Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Egészséges, szabadtartású? Tegyük rendbe a hússal kapcsolatos fogalmakat!

2021. November 11.

Márton-nap környékén a hagyomány szerint libát, és újonnan már kacsát fogyasztunk, ám ennek beszerzése számos kérdést felvet. Vehetünk egészséges húst? Miért fontos, hogy a szabadtartásút vásároljuk? Hogyan támogatjuk ezzel a hazai gazdaságot? Lássuk csak! 

 

Vehetünk egészséges húst? 

A húsfogyasztással kapcsolatos egyik félsz, hogy tele van káros anyagokkal, amelyekkel az állatot közvetlenül vagy közvetetten táplálták. A rossz imázshoz pedig az embertelen tartás és a vágóhidak lelketlensége is hozzájárul. Ezzel szemben a modern agráriparban ma már igyekeznek minél inkább a természetesnek megfelelő körülményeket biztosítani az állatoknak, valamint olyan módon táplálni őket, amely a legtávolabb áll a vegyszerektől. A kutatások szerint a boldogan felnővő állatok húsa lényegesen jobb minőségű, a humánus hozzáállás pedig ezért is kifizetődő politika.

 

Ez is érdekelhet: Sólet libacombbal

 

Miért fontos, hogy szabadtartásút vásároljunk?

A szabadtartású állattartás támogatása nem csak emiatt fontos! Mindamellett, hogy a jó minőségű hús hozzájárul egészségünk fenntartásához, kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz, egyúttal azt is szavatolja, hogy az asztalra kerülő fogások finomak, ízletesek legyenek, pont, mint a megálmodott receptben! 

 

Hogyan támogatjuk ezzel a hazai gazdaságot?

A magyar baromfi kifejezetten jó minőségű termék, amelyben a természetesség dominál. Ellátási láncok nélkül frissen, időhatékonyan kerül a forgalmazókhoz. Az egyik ilyen itthoni kiemelkedő vállalkozás a Pro-Duck Kft., amely harmadik generáció óta foglalkozik liba-, kacsa- és egyéb baromfi húsok értékesítésével. Az állatokat szabadon tartják, illetve saját vágóhídon dolgozzák fel, így gyakorlatilag bármilyen igénynek meg tudnak felelni. “Akár Japánba vagy Taiwanba is el tudjuk juttatni áruinkat 4 napon belül.” – meséli Iványi Levente ügyvezető, aki maga is a termelési oldalon kezdte pályafutását. A cég forgalmának mostanra 80%-át az export teszi ki, így Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában és a Távol-keleti országokban is a Pro-Duck termékeit fogyasztják, ezzel is erősítve a magyar termékek nemzetközi elismertségét.

 

Témába vág: Sós maceszgombóc recept

 

Ezt a minőséget kínálja a Kifli.hu is vásárlóinak, aki számára kiemelt ügy, hogy a hazai termelőket éltesse. A Kifli séf segítségével a vásárlók nem csak ínycsiklandó recepteket találnak, hanem egyúttal a konkrét összetevőket is azonnal a kosarukba helyezhetik és megvásárolhatják, sorban állás és kapkodás nélkül, gyors házhozszállítással. 

 

Mit főzzünk Márton napján? 

Készítsünk rozéra sütött libamellet tepsis zöldségekkel! Pataky Péter, a Kifli séfjének egy könnyen elkészíthető, de professzionális végeredményt hozó receptjével bárki megteremtheti otthonában az ünnepi hangulatot! Vagy süssünk kacsacombot káposztás burgonyával, sült hagymával, szintén a séf receptje alapján, az összetevők listájának segítségével!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hogyan tudsz spórolni a húson?

Hogyan tudsz spórolni a húson?

Hó végi túlélő tippjeink következnek. 

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!