Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós maceszgombóc

Adásban volt: 2014. május 27.
A recepthez tartozó videó
A maceszgombóc igazi klasszikus a levesbetétek között. Tasnádi Ákos, a Macesz Huszár étterem konyhafőnöke megmutatja a legjobbat.
2015. november 17.

Hozzávalók

  • 9 maceszlap
  • 4 tojás
  • 1,5 dl libazsír
  • 1,5 dl víz

  • bors
  • őrölt gyömbér
  • friss gyömbér

Elkészítés

A pászkalapokat összetörjük és hozzáadjuk a szárított gyömbért, a sót, borsot, majd átkeverjük.
Egy külön edényben összekeverjük a tojásokat, a vizet és az olvasztott libazsírt és ezt ráöntjük az összetört maceszra, majd kézzel újra áttörjük, addig, amíg a macesz felszívja a nedvességet.
A keveréket 20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ezután bevizezzük a kezünket és gombócokat formázunk a masszából, de nagyon fontos, hogy nem szabad formázás közben összenyomkodni. Egy jó nagy fazékban vizet forralunk, beledobunk egy egész gyömbért feldarabolva, és a lobogó vízbe tesszük a gombócokat, és 15 percig főzzük.
Marhahúslevessel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Törökös, fűszeres marharagu parmezános padlizsánpürével

Török ihletésű, de a magyar ízléshez is nagyon közel áll ez a fűszeres marharagu, amit a padlizsánpüré tesz igazán különlegessé.

Kókuszgolyó

A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.