Sós maceszgombóc
Adásban volt: 2014. május 27.
A recepthez tartozó videó

A maceszgombóc igazi klasszikus a levesbetétek között. Tasnádi Ákos, a Macesz Huszár étterem konyhafőnöke megmutatja a legjobbat.
2015. november 17.
Hozzávalók
- 9 maceszlap
- 4 tojás
- 1,5 dl libazsír
- 1,5 dl víz
- só
- bors
- őrölt gyömbér
- friss gyömbér
Elkészítés
A pászkalapokat összetörjük és hozzáadjuk a szárított gyömbért, a sót, borsot, majd átkeverjük.
Egy külön edényben összekeverjük a tojásokat, a vizet és az olvasztott libazsírt és ezt ráöntjük az összetört maceszra, majd kézzel újra áttörjük, addig, amíg a macesz felszívja a nedvességet.
A keveréket 20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ezután bevizezzük a kezünket és gombócokat formázunk a masszából, de nagyon fontos, hogy nem szabad formázás közben összenyomkodni. Egy jó nagy fazékban vizet forralunk, beledobunk egy egész gyömbért feldarabolva, és a lobogó vízbe tesszük a gombócokat, és 15 percig főzzük.
Marhahúslevessel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal