Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Egészen elképesztő, mire jó a szódabikarbóna, ha élelmiszerről van szó!

2022. September 17.

Arról eddig is mindenki tudott, hogy a szódabikarbóna nagyszerű tisztítószer, ha a konyha szebbé tételéről van szó, de most az is kiderült, hogy a zöldségek és a gyümölcsök és fantasztikusan tisztíthatóak vele – különösen a leveles zöldek. 

Persze nem lehet csak úgy nekiesni, mint Tóth az anyjának, megfelelő mennyiségű vízzel előbb fel kell keverni megadott mennyiségű szódabikarbónát. Általában egy evőkanál egy liter vízben az ideális arány. 

Viszont garantáltan ez a tisztítási módszer semlegesíti a zöldségekre és gyümölcsökre kerülő növényvédőszereket meg a különféle mérgező vegyi anyagokat. Minderre a Massachusetts egyetem kutatói jutottak. Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de ha ők mondják, talán érdemes próbát tenni vele. Elvégre ők mégsem „brit tudósok”.

Hogyan használjuk az ecetet és a szódabikarbónát mosáshoz?

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!