Egészen elképesztő, mire jó a szódabikarbóna, ha élelmiszerről van szó!
2022. September 17.Arról eddig is mindenki tudott, hogy a szódabikarbóna nagyszerű tisztítószer, ha a konyha szebbé tételéről van szó, de most az is kiderült, hogy a zöldségek és a gyümölcsök és fantasztikusan tisztíthatóak vele – különösen a leveles zöldek.
Persze nem lehet csak úgy nekiesni, mint Tóth az anyjának, megfelelő mennyiségű vízzel előbb fel kell keverni megadott mennyiségű szódabikarbónát. Általában egy evőkanál egy liter vízben az ideális arány.
Viszont garantáltan ez a tisztítási módszer semlegesíti a zöldségekre és gyümölcsökre kerülő növényvédőszereket meg a különféle mérgező vegyi anyagokat. Minderre a Massachusetts egyetem kutatói jutottak. Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de ha ők mondják, talán érdemes próbát tenni vele. Elvégre ők mégsem „brit tudósok”.