Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Egész életünkben rosszul ettük a hamburgert?

2022. July 12.

Elsőre talán meglepően hangzik, de bizony még abban az egyszerű kérdésben sem értenek egyet az emberek, hogy mi a legmegfelelőbb módszer egy hamburger elfogyasztására. Ebben a régi vitában foglalt most állást a TGI Friday’s nevű étteremlánc. Az új reklámkampányukban ugyanis azt hangoztatják, hogy saját szakértőik szerint fejjel lefelé kellene fogyasztani a hamburgert. Logikájuk szerint a hamburgerzsemléknek kettévágás után általában a tetejük lesz vastagabb. Ezért aztán ahogy beleharapunk, a fejjel lefelé tartott zsemlék jobban magukba tudják szívni a burger szaftját és ízét.

 

Tipp: Honnan kapta a hamburger a nevét?

 

Lehet ebben valami igazság?

Nem ez az első eset, hogy valaki a fejjel lefelé elfogyasztott hamburgerek mellett kardoskodik. Egy ételblogger már pár évvel ezelőtt előhozakodott ugyanezzel a véleménnyel, de nem talált nagy követőtáborra, a legtöbb reakció kimerült abban, hogy „ez így marhaság”, vagy „ha így eszed a hamburgered, idiótának tűnsz”.

Vannak gyakorlati problémák is módszerrel. Ha fejjel lefelé fordítjuk a hamburgerünket, akkor először a zöldségeknek érezzük meg az ízét, pedig a húspogácsán kellene lennie a hangsúlynak. Egy másik gyakorlatibb probléma, hogy több alaposan kitalált kézműves hamburgernél azért is fontos, hogy melyik hozzávaló hol van, mert azok pont úgy, abban a sorrendben rögzítik egymást. Ha megpróbáljuk felfordítani, elképzelhető, hogy darabokban látjuk viszont a burgerünket – szerencsésebb esetben a tányérunkon, rosszabb esetben a földön vagy az ölünkben.

Arra is kitaláltak már módszereket, hogy beleharapáskor ne a zsemle szívja fel a szaftot. Ezek egyike – a leggyakoribb megoldás – a zsemle megpirítása, de vannak, akik a sajtot helyeznek a húspogácsa alá (is).

 

Kapcsolódik: 

Nem mindig sült krumplit adtak a Mekiben a hamburgerhez

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!