Együnk több sárga kaját!
Sokak szerint a pénz boldogít, még többek szerint csak pozitív gondolkodás kell ahhoz, hogy derűsebbek legyünk. Viszont egy új tanulmány azt állítja: bőven elég sárga színű ételeket fogyasztanunk a boldogsághoz.
A Happy Egg Company kutatása kimutatta, hogy a sárga színű ételek fogyasztása bizonyos mennyiségű boldogsághormont szabadít fel bennünk. Ennek oka egyszerű: a színt a vidámság érzésével társítjuk. Pszichológusok szerint a színekhez fűződő kapcsolataink gyermekkorban alakulnak ki. Állításaik szerint a sárga a bal (logikai) agyfélteket stimulálja, amely miatt melegnek és vidámnak érzékeljük ezt a színt.
A kutatásban 1000 ember válaszadási reakcióját vizsgálták az ételek színére és a boldogságra vonatkozó kérdésekkel. Kiderült: 70 százalékuk a sárga színt a vidámság érzésével köti össze.
A legnagyobb boldogságot okozó étel a szavazatok 61 százalékának birtokosa az omlett lett, amelyet 55 százalékkal a sajtos makaróni követ. Az első ötbe még befért a banán, a palacsinta és a buggyantott tojás.
Dr. David Lewis neuropszichológust meglepte a színre adott reakció mértéke.: ” – Rengeteg kutatás vizsgálja, hogyan hatnak érzelmeinkre a színek, de meglepődve tapasztaltuk, mennyire erős pozitív reakciót váltanak ki a sárga élelmiszerek” – mondta el a szakember. Ezután hozzátette: “A kutatás rávilágított arra, hogy 30 százalékkal több embernek jelenti a sárga a boldogságot, mint bármely más – a tesztben szereplő – szín, illetve 62% százalékuk szeretne több sárga élelmiszert a hűtőjébe.”
Forrás: delish.com