Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szeptemberben ismét evéssel segíthetünk másokon

Indul az Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonysági kampánya.
2018. augusztus 23.

Együtt enni jó, de egymásért enni még jobb – erről szól a Magyar Élelmiszerbank szeptemberben induló Együnk Egymásért kampánya, amelynek célja, hogy interaktív adománygyűjtéssel segítse a rászorulók élelmiszerellátását az őszi-téli időszakban. Világszerte egyre növekszik azoknak a száma, akik elegendő élelem híján napról napra nélkülözni kénytelenek. Ezen a helyzeten kíván segíteni az Élelmiszerbank immár 7. alkalommal útnak indított jótékonysági kezdeményezése, amelyhez csatlakozva úgy juttathatjuk élelemhez a rászorulókat, hogy közben mi magunk is jóllakunk.

A kezdeményezéshez nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a szeptembertől év végéig tartó időszakban keressük fel a kampányban részt vevő éttermek egyikét, és válasszuk a jótékonysági menüjüket. A kampányban résztvevő vendéglátóhelyek listája és a kampány részletei megtekinthetők az Élelmiszerbank honlapján.

Az Együnk Egymásért kezdeményezés sikerességét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a tavalyi akcióhoz csatlakozó 57 résztvevőnek köszönhetően – éttermek, menzák, lelkes szervezők, akik 14 vállalati sütivásárt és 22 egyéni akciót valósítottak meg programjuk keretén belül – összesen 5 millió forint adomány gyűlt össze. Az adományból az Élelmiszerbank közel 90 ezer nélkülöző számára mentett élelmiszert és nyújtott ezáltal segítséget a nehéz őszi-téli hónapokra.

Még nem késő csatlakozni az idei jótékonysági kampányhoz!

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja az új belépők – tudatos vállalatok, éttermek, menzák – jelentkezését, akik a közösség összefogó erejével részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Vendéglátóhelyként: Állítson össze „Együnk Egymásért” menüt vagy fogást, amelynek megvásárlásával lehetőséget ad vendégei számára, hogy közösen támogassák a nélkülözők élelmezését!

Vállalatként: Szervezzen munkahelyén jótékonysági süteményvásárt, salátavásárt, vagy közösségi menza hetet! A kollégák a felkínált süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, amellyel az Élelmiszerbankot támogatják.

Az Együnk Egymásért kezdeményezésről további információ az Egyesület honlapján található.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentsd meg a főzővizet, mert folyékony arany!

Mentsd meg a főzővizet, mert folyékony arany!

Ne essünk túlzásokba - mondtam volna a fenti intelemre a karrierem elején. Ma már más a helyzet, a tészta főzővizére ugyanis én is úgy tekintek, mint egy csodálatos dologra, ami csak jót tesz az emberiséggel, no meg persze a tésztaételekkel.
Mi ide felvételiznénk: Pizza Egyetem

Mi ide felvételiznénk: Pizza Egyetem

Az olasz séf, Francesco Marra tanítja a diákokat.
Egy szuper kezdeményezés: mi történik a Restaurant Day-en?

Egy szuper kezdeményezés: mi történik a Restaurant Day-en?

Ez nem valami éttermi buli, hanem pontosan arról szól, hogy te vagy én főzünk valamit, meghirdetjuk a Restaurant Day applikación és egyetlen napra éttermest játszhatunk. Akár családdal, akár barátokkal, sokszor csak becsületkasszás alapon, de vendégül láthatunk idegeneket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.