Mi ide felvételiznénk: Pizza Egyetem
Júniusban volt a Pizza Egyetem bevezető kurzusa. A háromnapos képzés során a résztvevők elsajátíthatták az eredeti nápolyi pizza elkészítését. A rövid, de intenzív időszak alatt minden diák 200-300 pizzát készítettek el, plusz egy tesztet is elvégeztek, amely az egyetemi tankönyvön alapult.
„A Pizza Egyetemen intenzív tanfolyamokat kínálunk, amelyek ideálisak étteremtulajdonosoknak, vendéglátósoknak, és pizzakészítőknek, hogy fejlesszék a pizzakészítési technikáikat.” – ígéri az egyetem. A résztvevők az elméleten elsajátításán túl gyakorlati képzést is kapnak. Elsajátítják többek között a tökéletes pizzatészta gyúrását, nyújtását, a szósz kikeverését.
Jelenleg Marra saját tesztkonyhájában zajlanak a kurzusok, de a séf reméli, hogy egyszer saját helye lesz az egyetemnek. A kurzusok hossza 1 naptól 2 hétig terjedhet a tanfolyamok tartalmától, specializáltságától függően.
Mutatunk is egy hangulatvideót a Pizza Egyetemről:
via: The Kitchn