Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mi ide felvételiznénk: Pizza Egyetem

Az olasz séf, Francesco Marra tanítja a diákokat.
2018. July 28.

Júniusban volt a Pizza Egyetem bevezető kurzusa. A háromnapos képzés során a résztvevők elsajátíthatták az eredeti nápolyi pizza elkészítését. A rövid, de intenzív időszak alatt minden diák 200-300 pizzát készítettek el, plusz egy tesztet is elvégeztek, amely az egyetemi tankönyvön alapult.

„A Pizza Egyetemen intenzív tanfolyamokat kínálunk, amelyek ideálisak étteremtulajdonosoknak, vendéglátósoknak, és pizzakészítőknek, hogy fejlesszék a pizzakészítési technikáikat.” – ígéri az egyetem. A résztvevők az elméleten elsajátításán túl gyakorlati képzést is kapnak. Elsajátítják többek között a tökéletes pizzatészta gyúrását, nyújtását, a szósz kikeverését.

Jelenleg Marra saját tesztkonyhájában zajlanak a kurzusok, de a séf reméli, hogy egyszer saját helye lesz az egyetemnek. A kurzusok hossza 1 naptól 2 hétig terjedhet a tanfolyamok tartalmától, specializáltságától függően.

Mutatunk is egy hangulatvideót a Pizza Egyetemről:

via: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A világ legsajtosabb pizzája

A világ legsajtosabb pizzája

111 különböző sajtból készül.
5 dolog pizzapartyhoz

5 dolog pizzapartyhoz

Nem elég egy remek pizzatészta recept
Ezt a pizzafeltétet talán soha...

Ezt a pizzafeltétet talán soha...

Nagyon merész ötlettel rukkolt elő egy Twitter-felhasználó

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!