Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Mi ide felvételiznénk: Pizza Egyetem

Az olasz séf, Francesco Marra tanítja a diákokat.
2018. július 28.

Júniusban volt a Pizza Egyetem bevezető kurzusa. A háromnapos képzés során a résztvevők elsajátíthatták az eredeti nápolyi pizza elkészítését. A rövid, de intenzív időszak alatt minden diák 200-300 pizzát készítettek el, plusz egy tesztet is elvégeztek, amely az egyetemi tankönyvön alapult.

„A Pizza Egyetemen intenzív tanfolyamokat kínálunk, amelyek ideálisak étteremtulajdonosoknak, vendéglátósoknak, és pizzakészítőknek, hogy fejlesszék a pizzakészítési technikáikat.” – ígéri az egyetem. A résztvevők az elméleten elsajátításán túl gyakorlati képzést is kapnak. Elsajátítják többek között a tökéletes pizzatészta gyúrását, nyújtását, a szósz kikeverését.

Jelenleg Marra saját tesztkonyhájában zajlanak a kurzusok, de a séf reméli, hogy egyszer saját helye lesz az egyetemnek. A kurzusok hossza 1 naptól 2 hétig terjedhet a tanfolyamok tartalmától, specializáltságától függően.

Mutatunk is egy hangulatvideót a Pizza Egyetemről:

via: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A világ legsajtosabb pizzája

A világ legsajtosabb pizzája

111 különböző sajtból készül.
5 dolog pizzapartyhoz

5 dolog pizzapartyhoz

Nem elég egy remek pizzatészta recept
Ezt a pizzafeltétet talán soha...

Ezt a pizzafeltétet talán soha...

Nagyon merész ötlettel rukkolt elő egy Twitter-felhasználó

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.