Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 dolog pizzapartyhoz

Nem elég egy remek pizzatészta recept
2018. március 29.

1.Pizzakő: Fontos, hogy jó minőségűt válasszunk, hiszen az olcsóbbak könnyebben repednek meg, és nem tartják úgy a hőt. A megfelelő pizzakő ropogósra süti a tészta alját, az egész ételt pedig egyenletesen átsültté teszi.

2.Digitális konyhai mérleg: Hagyjuk a polcon a mérőpoharakat, és eszünkbe se jusson a szemmértékre alapozni. A pizzatészta készítésekor fontos a pontos adagolás.

3.Jó minőségű sajt: Ne a trappista jusson eszünkbe, inkább a mozzarella, melyet reszelve, vagy karikázva is tehetünk a pizzára. Jöhet még a parmezán, vagy  a feta is.

4.Pizzavágó: A pizzakőhöz hasonlóan ebben az esetben is számít a jó minőség. Csak egy éles görgővel tudunk szép szeleteket vágni a pizzából – könnyedén.

5.Bornyitó: Ezt magyarázni sem kell. Egy olaszos hangulatú estén a pizza párja nem lehet más, mint egy selymes, lágy vörösbor.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Milyen az igazi nyári pizza?

Milyen az igazi nyári pizza?

Sajtos is, gyümölcsös is! Íme a recept!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.