Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Egy trükk a fokhagymanyomóhoz

Ez egy olyan konyhai eszköz, amelyet mind könnyedén használunk. De most mondunk hozzá egy jó trükköt.
2018. augusztus 29.

Sok háziasszonynak problémája a fokhagymahámozás. Macerás folyamat, az ujjunk végei is büdösek lesznek, és ezután a fokhagymanyomó már szinte elő sem kerül. De most mondunk egy olyan trükköt, amellyel megkönnyítjük az egész fokhagymanyomási folyamatot.

Először is vegyük elő a fokhagymanyomót (nem meglepő lépés…). Helyezzünk bele egy gerezd fokhagymát. Eddig is ismerős a dolog. Viszont itt a csavar: ne pucolva, hanem a héjával együtt tegyük bele a gerezdet. Nyomjuk ki a hagymát, a héjjal pedig ne törődjünk, hiszen az benne marad a kinyomóban, ahonnan könnyedén eltávolíthatjuk.

Hámozás, és kinyomás egyszerre. Na, ezt nevezzük időspórolásnak.

via: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért ne használjunk fokhagymanyomót

Ezért ne használjunk fokhagymanyomót

Pénzkidobás ilyet megvenni. Maradjunk a hagyományos fokhagyma-aprítási módszernél.
Meghan Markle nem ehet fokhagymát

Meghan Markle nem ehet fokhagymát

Mivel már hercegné, oda kell figyelnie, hogy mit fogyaszt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!