Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Egy trükk a fokhagymanyomóhoz

Ez egy olyan konyhai eszköz, amelyet mind könnyedén használunk. De most mondunk hozzá egy jó trükköt.
2018. augusztus 29.

Sok háziasszonynak problémája a fokhagymahámozás. Macerás folyamat, az ujjunk végei is büdösek lesznek, és ezután a fokhagymanyomó már szinte elő sem kerül. De most mondunk egy olyan trükköt, amellyel megkönnyítjük az egész fokhagymanyomási folyamatot.

Először is vegyük elő a fokhagymanyomót (nem meglepő lépés…). Helyezzünk bele egy gerezd fokhagymát. Eddig is ismerős a dolog. Viszont itt a csavar: ne pucolva, hanem a héjával együtt tegyük bele a gerezdet. Nyomjuk ki a hagymát, a héjjal pedig ne törődjünk, hiszen az benne marad a kinyomóban, ahonnan könnyedén eltávolíthatjuk.

Hámozás, és kinyomás egyszerre. Na, ezt nevezzük időspórolásnak.

via: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért ne használjunk fokhagymanyomót

Ezért ne használjunk fokhagymanyomót

Pénzkidobás ilyet megvenni. Maradjunk a hagyományos fokhagyma-aprítási módszernél.
Meghan Markle nem ehet fokhagymát

Meghan Markle nem ehet fokhagymát

Mivel már hercegné, oda kell figyelnie, hogy mit fogyaszt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.