Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csak két apró dolog a jobb napkezdésért

Nem igényelnek erőfeszítést, hajnali felkelést, csak egy kis odafigyelést. Két nagyon apró dologról van szó, így könnyű őket beépíteni a reggeli rutinba.
2017. June 7.

1. Keljünk fel a csörgő órára: Sokan szeretünk még egyszer-kétszer rányomni a szundi gombra. Viszont inkább hagyjunk fel ezzel a kellemes, de rossz szokással. Több szakértő is igazolta, hogy az az 5-10 perces visszaalvás töredezettsége miatt egyáltalán nem hasznos, inkább csak elvesztegetett idő.

Emellett igaz az is, hogy ezek a szundik újabb alvási ciklust kezdenek, mely megszakítottsága miatt nem fejeződik be. Ezzel csak tovább nyújtjuk a lustálkodást, mely további gombnyomást generál. Ezt alvási tehetetlenségnek nevezik. Tehát inkább robbanjunk ki az ágyból, amit riaszt az óra – bármennyire is szeretnénk még a takarónk alá rejtőzni csak még 5 percig.

2. Igyunk meg legalább egy pohár vizet: Még a csésze kávé előtt tegyük ezt meg. Persze, van víz a kávéban, de az mégsem ugyanaz. A napi rohanás során nem mindig pótoljuk a folyadékot, így előlegezzük meg reggel legalább egy, de inkább 2 pohár vízzel.

Ezek az apró dolgok nem nagyon hatnak ki a testmozgásra vagy a diétára, nem varázsolnak egészségesebb emberré, de egy kellemesebb reggelt biztosítanak. Végülis lehetne szundizni és kávézgatni reggelente, de ez most egy másik opció.

 

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Édes reggeli, valódi sajttorta élmény, csupa egészséges összetevőből: Epres sajttortás zabkása

Az eperszezon alatt ez a finom, krémes, édes reggeli felér egy szelet valódi sajttorta élményével. De mivel csupa egészséges összetevőből készült, az alakunk miatt sem kell aggódni így a nyár közeledtével.
Tuti tipp, hogy egészséges reggelivel indítsuk a napunkat: együnk fagyasztott brokkolit!

Tuti tipp, hogy egészséges reggelivel indítsuk a napunkat: együnk fagyasztott brokkolit!

Rengeteg módon felhasználhatunk egy zacskó fagyasztott brokkolit, ezzel egy kis zöldet és nagyon sok egészséget csempészve a napunkba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!