Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 perc és kész a finom, egészséges és jeges reggeli!      

Ezt is esszük majd egész nyáron... :)
2017. May 22.

Nemrég már beharangoztam, hogy mit eszel egész nyáron, vagy legalábbis, hogy mit kínálsz a vendégeidnek, mert annyira finom. Most viszont elmondom neked, hogy te mit fogsz falatozni, nem csak a meleg nyári reggeleken – hipp-hopp itt lesznek, legalábbis remélem -, hanem már most ezeken a kora nyári, kicsit csípősebb reggeleken.

Ezeket a jégkrémeket! Tulajdonképpen 1 lépés nehezíti az amúgy 2 perces összeállítást, de a nehezíti szó talán erős is, ugyanis arról van szó csupán, hogy egy kis zabpelyhet kell pirítani szárazon egy serpenyőben. Ez közepes lángon kb. 5 percet vesz igénybe, és érdemes folyamatosan rázogatni azt a serpenyőt, mert hamar ég. És ha ezzel megvoltál, valamint a gyümölcseidet is megmostad, mehet az összeállítás, garantálom, hogy 2 percnél nem vesz több időt igénybe.

Kókuszos, gyümölcsös, ha akarom, vegán, ha akarom vegetáriánus, jeges, finom, egészséges!

Hozzávalók

  • 4 ek pirított zabpehely
  • ½ kivi
  • 5 dkg áfonya
  • 5 dkg málna
  • 5 dkg eper
  • 2 ½ dl kókusztej, vagy 1 ½ dl kókusztej és 1 dl joghurt, tejszín, író, vagy kefír
  • édesítő (méz, sztívia, stb.) ízlés szerint

Elkészítés

A kókusztejet keverd össze az édesítővel és a tejtermékkel, ha használsz. A jégkrém formák alját töltsd meg a gyümölcsökkel, az egészben hagyott áfonyákkal, málnával, félbe, vagy negyedbe vágott eperrel, felszeletelt kivivel, vagy bármilyen gyümölccsel, később pl. jöhet a cseresznye, a meggy, a barack… Öntsd fel majdnem teljesen a kókusztejes keverékkel, majd a tetejére kanalazz kb. 1 tk-nyi zabpelyhet, és nyomkodd is le egy kicsit. Tedd a fagyasztóba, és néhány óra (legalább 3) múlva fogyaszthatod is, de legjobb reggelire!

 

jegkrem2

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyümölcs és zöldségmosási 1x1

Gyümölcs és zöldségmosási 1x1

Vajon a mosás tényleg segít?
Krémes is, habos is, puha is, roppanós is, torta is, keksz is. A lényeg, hogy epres és isteni!

Krémes is, habos is, puha is, roppanós is, torta is, keksz is. A lényeg, hogy epres és isteni!

"Magyarul a „minek nevezzelek” jut először eszembe, mert ez tulajdonképpen egy epres kis tortácska, de nem úgy. Vagyis úgy, de mégsem" :)
A jó brownie kicsit krémes, a szélei ropogósak, nagyon csokis és egyáltalán nem száraz

A jó brownie kicsit krémes, a szélei ropogósak, nagyon csokis és egyáltalán nem száraz

Ismérve még, hogy egyszerű, gyors, és a "spájzból" összerakható

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!