Bánj jól a hűtőddel! Erre a 6 dologra ügyelj, ha szeretnéd mindig tisztán tudni
2021. May 6.A hűtőnket kitakarítani szükséges, ám igencsak macerás művelet. Mindent kipakolni, birkózni a praktikus, de túlkomplikált fiókrendszerrel, helyet keresni az elmosott, túlméretes üvegpolcoknak. Elég nyűgös feladat, de néha muszáj megcsinálni. Ha az alábbi 6 dolgot elkerüljük, megkönnyítjük az életünket.
1. Ne várjunk addig, amíg tarthatatlan lesz a helyzet
Alapigazsággal nyitunk: ha valami kifolyik a hűtőben, rögtön töröljük fel, száradás után nehezebben boldogulunk majd.
2. Ne végezzünk félmunkát
A hűtő sajnos a penész és a különböző baktériumok táptalajává válhat, ezért fontos az alapos és rendszeres takarítása. Ha nagyon tisztán tartjuk a hűtőnket, megúszhatjuk egy negyedévenkénti alapos takarítással, ha viszont nagyobb a család, érdemes a suvickolást havonta megejteni.
3. Ami megromlott, azt dobjuk ki
Egyértelműnek tűnik, mégis érdemes kiemelni. Amikor úgyis kiszedünk mindent takarításkor, nézzük meg az ételek szavatossági idejét, és ami lejárt, dobjuk ki. A visszapakolt dobozokat, üvegeket pedig érdemes nedves ronggyal áttörölni.
4. Ne tegyük vissza melegen a polcokat
Ha a polcokat és a fiókokat mosogatógépbe tettük, várjuk meg, amíg kihűlnek a program végeztével. Az üveg nem szereti a gyors hőmérséklet-változásokat, az ingadozás hatására könnyen megrepedhet.
5. Ne használjunk agresszív tisztítószereket
Mivel ételt tárolunk benne, ne a legdurvább tisztítószerekkel essünk neki, legtöbb esetben bőven elég a sima mosogatószer és egy szivacs.
6. Vigyázzunk a rozsdamentes acéllal
Amilyen szép egy rozsdamentes acél hűtő, olyan érzékeny tud lenni. Nem mindegy a tisztítószer fajtája és a rongy anyaga, ugyanis könnyen meg lehet karcolni. A legjobbak a mikroszálas kendők és a permetezőfejjel ellátott általános vagy rozsdamentes acélra szánt tisztítószerek.
Forrás: the kitchn