Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az Egyesült Királyságban ma sörnap van, nálunk pedig sörfesztivál

Mától sörössé válik a fővárosi Szabadság tér
2017. June 15.

Megnyitott a Belvárosi Sörfesztivál, egész hétvégén (június 18-ig) több mint kétszáz féle sör kóstolható a Szabadság téren. A rendezvény a minőségi sörfogyasztást támogatja, és a legnagyobb sörgyárak, import sörkülönlegességek és újhullámos főzdék termékeit egyaránt felvonultatja. A belépés ingyenes, a sörkedvelőknek csak a fesztiválpoharat kell megvásárolniuk, utána bármely főzde termékét megkóstolhatják.

A szervezők idén a sörfogyásztás mikéntjére is nagy hangsúlyt fektetnek:. a helyszínen három féle, minőségi kóstolópohárból választhatnak a fesztiválozók, és azt is megtudhatják, melyik sörtípushoz milyen pohár, és milyen ételek illenek. Szombaton pedig a Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt rendezvénysorozata, a sör és a gasztronómia kapcsolatát erősítő Sör mi több is kitelepül majd a térre.

Lesz gifie automata és sörbajuszverseny, valamint a készlet erejéig bárki ingyenesen megkóstolhatja a Sör mi több saját fejlesztésű receptúrája alapján, kétféle ízben készült sörfagylaltját. A kézműves sörök kedvelői egy utcára való sörkínálatot találnak kedvenceikből, a Craft Beer Street-en a legjobb hazai újhullámos főzeteket lehet végigkóstolni. Itt debütál a fesztivál szervezőinek saját, újhullámos söre: a First Craft Beer béta főzeteit hozza el a Szabadság térre, amelyet a heteken belül nyíló First látványfőzdében főzdefrissen is meg lehet majd kóstolni.

ipa

A rendezvény ugyanakkor a legnagyobb sörgyárakat is vendégül látja, akik klasszikus és új ízeket egyaránt felvonultatnak. A Dreher Sörgyárak a mikroszűréses eljárással készült Arany Ászok Frissenszűrttel, és a Magyarországon egyedülálló Pilsner Urquell és Dreher tanksörökkel érkezik a fesztiválra. Utóbbiak különlegessége, hogy csupán pár órával a fesztivál nyitása előtt készültek el, így frissességük miatt majdnem olyanok, mintha egyenesen a sörgyárban kóstolnánk. A Heineken nyári slágerét, a Soproni Óvatos Duhaj IPA-t, és a Beers of Europe sörválogatását is elhozza a Szabadság térre, amely Európa kedvenceiből: Krušovicéből, Edelweissből, Affligemből és Mort Subite-ből áll. A Borsodi a Tüzes és a Jeges új termékekkel mutatkozik be a fesztiválon, valamint Belgium büszkeségei közül a Hoegaarden Rosé új ízélményével jelenik meg. Továbbá a Borsodi, a Staropramen teljes márka kínálata, a Stella Artois, a Hoegaarden, a Leffe Blonde és Dark, a Belle-Vue Kriek is elérhetőek lesznek.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Öt tévhit a sörről

Öt tévhit a sörről

Mennyit tudunk rosszul?
Sörözés és jógázás egyszerre?? Igen, létezik!

Sörözés és jógázás egyszerre?? Igen, létezik!

Sörözz jógázáskor, jógázz sörrel

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!