Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Az Egyesült Királyságban ma sörnap van, nálunk pedig sörfesztivál

Mától sörössé válik a fővárosi Szabadság tér
2017. június 15.

Megnyitott a Belvárosi Sörfesztivál, egész hétvégén (június 18-ig) több mint kétszáz féle sör kóstolható a Szabadság téren. A rendezvény a minőségi sörfogyasztást támogatja, és a legnagyobb sörgyárak, import sörkülönlegességek és újhullámos főzdék termékeit egyaránt felvonultatja. A belépés ingyenes, a sörkedvelőknek csak a fesztiválpoharat kell megvásárolniuk, utána bármely főzde termékét megkóstolhatják.

A szervezők idén a sörfogyásztás mikéntjére is nagy hangsúlyt fektetnek:. a helyszínen három féle, minőségi kóstolópohárból választhatnak a fesztiválozók, és azt is megtudhatják, melyik sörtípushoz milyen pohár, és milyen ételek illenek. Szombaton pedig a Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt rendezvénysorozata, a sör és a gasztronómia kapcsolatát erősítő Sör mi több is kitelepül majd a térre.

Lesz gifie automata és sörbajuszverseny, valamint a készlet erejéig bárki ingyenesen megkóstolhatja a Sör mi több saját fejlesztésű receptúrája alapján, kétféle ízben készült sörfagylaltját. A kézműves sörök kedvelői egy utcára való sörkínálatot találnak kedvenceikből, a Craft Beer Street-en a legjobb hazai újhullámos főzeteket lehet végigkóstolni. Itt debütál a fesztivál szervezőinek saját, újhullámos söre: a First Craft Beer béta főzeteit hozza el a Szabadság térre, amelyet a heteken belül nyíló First látványfőzdében főzdefrissen is meg lehet majd kóstolni.

ipa

A rendezvény ugyanakkor a legnagyobb sörgyárakat is vendégül látja, akik klasszikus és új ízeket egyaránt felvonultatnak. A Dreher Sörgyárak a mikroszűréses eljárással készült Arany Ászok Frissenszűrttel, és a Magyarországon egyedülálló Pilsner Urquell és Dreher tanksörökkel érkezik a fesztiválra. Utóbbiak különlegessége, hogy csupán pár órával a fesztivál nyitása előtt készültek el, így frissességük miatt majdnem olyanok, mintha egyenesen a sörgyárban kóstolnánk. A Heineken nyári slágerét, a Soproni Óvatos Duhaj IPA-t, és a Beers of Europe sörválogatását is elhozza a Szabadság térre, amely Európa kedvenceiből: Krušovicéből, Edelweissből, Affligemből és Mort Subite-ből áll. A Borsodi a Tüzes és a Jeges új termékekkel mutatkozik be a fesztiválon, valamint Belgium büszkeségei közül a Hoegaarden Rosé új ízélményével jelenik meg. Továbbá a Borsodi, a Staropramen teljes márka kínálata, a Stella Artois, a Hoegaarden, a Leffe Blonde és Dark, a Belle-Vue Kriek is elérhetőek lesznek.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Öt tévhit a sörről

Öt tévhit a sörről

Mennyit tudunk rosszul?
Sörözés és jógázás egyszerre?? Igen, létezik!

Sörözés és jógázás egyszerre?? Igen, létezik!

Sörözz jógázáskor, jógázz sörrel

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.