Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ajánlunk egy szuper programot: holnap kezdődik az 5. Kenyérlelke fesztivál

2019. August 18.

„Minden évben augusztus 19-én és 20-án megrendezzük a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A Kenyérlelke fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik tapasztalataikat. Törekszünk arra, hogy visszaemeljük a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

A találkozó és ingyenes családi nap alkalmával megrendezünk egy versenyt is. Az erőpróbán az otthonsütők és a pékségek négy kategóriában szabadon indulhatnak. A legjobbnak találtatott alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Mind a két versenyben kategóriánként csak egyetlen jelöltet illet meg a zsűri elismerése, aki ezt az oklevelet egy évig szabadon használtatja, egészen a következő versenyig bezárólag.

Reméljük, hogy ez az esemény hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy megtaláljuk egymást! A kenyér a készítőjét, a készítője a boldogságát, a fogyasztója pedig az örömét” – nyilatkozták a fesztivál szervezői: Vajda József, Till Attila és Németh Áron.

Az 5. Kenyérlelke fesztivál és családi nap augusztus 19-20-án várja az érdeklődőket a MOM Kulturális Központban (Budapest, Csörsz u. 18.). Bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, valamint gyerekprogramok, finom falatok és sok-sok zene várja az odalátogatókat. 

További információk, részletes program, a résztvevő éttermek, zenekarok és versenyzők listája megtalálható a fesztivál honlapján.

 

Szöveg és képek: Kenyérlelke fesztivál 

A képek a tavalyi eseményen készültek. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kenyérteszt: a kovászos vagy a fehér az egészségesebb?

Kenyérteszt: a kovászos vagy a fehér az egészségesebb?

Egy tudományos kísérlet most megmutatta

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!