Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Az ananász az új tök, ha halloweeni lámpásról van szó

Ez a gyümölcs kitűnő trópusi alternatívája lehet a hagyományos töklámpásnak!
2016. October 27.

Valószínűleg nem az ananász az első, ami eszünkbe jut, ha a halloweeni dekorációra gondolunk. Mégis úgy néz ki, hogy ez a gyümölcs kitűnő trópusi alternatívája lehet a hagyományos töklámpásnak.

Bizonyítékra van szükséged? Most, az év legfélelmetesebb időszakát megelőző napokban az emberek számtalan fotót töltenek fel az Internetre, ezekről a hegyes hajú, trópusi fickókról.

Egy tavalyi fotó azt is bizonyítja, hogy az ananászlámpás a koktéloknak, főleg a pina coladanak is nagyszerű díszlete lehet.

Bár a gyümölcs külső oldalán lévő szúrós, kiálló részek egy kicsit megnehezítik a faragást, az egész mégsem túl bonyolult.

Először is vágjuk le a kalapját, és vágjuk ki a torzsáját. Legjobb, ha erre célszerszámot használunk, mert késsel nagyon keserves lehet. Ezután jön a vicces rész, a faragás. Szükségünk lesz egy éles kis késre. Tervezzük meg a mintát, a töviseket is kalkuláljuk bele. Ha készen vagyunk, már mehet is a mécses a belsejébe.

Azzal mindenképpen számoljunk, hogy az ananászlámpás korántsem tart olyan sokáig, mint a tökből készült változat, de a finom, édes illat kárpótol majd bennünket.

Ha nem érjük be az ananászból készült verzióval, és még több újítást szeretnénk idén, próbáljuk ki a kaliforniai paprikából vagy az avokádóból készült lámpásokat is.

  

Forrás: www.delish.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!