Az ananász az új tök, ha halloweeni lámpásról van szó
Valószínűleg nem az ananász az első, ami eszünkbe jut, ha a halloweeni dekorációra gondolunk. Mégis úgy néz ki, hogy ez a gyümölcs kitűnő trópusi alternatívája lehet a hagyományos töklámpásnak.
Bizonyítékra van szükséged? Most, az év legfélelmetesebb időszakát megelőző napokban az emberek számtalan fotót töltenek fel az Internetre, ezekről a hegyes hajú, trópusi fickókról.
Egy tavalyi fotó azt is bizonyítja, hogy az ananászlámpás a koktéloknak, főleg a pina coladanak is nagyszerű díszlete lehet.
Bár a gyümölcs külső oldalán lévő szúrós, kiálló részek egy kicsit megnehezítik a faragást, az egész mégsem túl bonyolult.
Először is vágjuk le a kalapját, és vágjuk ki a torzsáját. Legjobb, ha erre célszerszámot használunk, mert késsel nagyon keserves lehet. Ezután jön a vicces rész, a faragás. Szükségünk lesz egy éles kis késre. Tervezzük meg a mintát, a töviseket is kalkuláljuk bele. Ha készen vagyunk, már mehet is a mécses a belsejébe.
Azzal mindenképpen számoljunk, hogy az ananászlámpás korántsem tart olyan sokáig, mint a tökből készült változat, de a finom, édes illat kárpótol majd bennünket.
Ha nem érjük be az ananászból készült verzióval, és még több újítást szeretnénk idén, próbáljuk ki a kaliforniai paprikából vagy az avokádóból készült lámpásokat is.
Forrás: www.delish.com