Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Múmiasütik minden mennyiségben

Este halloweeni buliba vagy hivatalos? Ezek a ripsz-ropsz sütik nagyon hamar elkészülnek!
2019. október 31.

A konyhakész leveles tészta mindig jó választás, ha nincs sok időnk. Most halloween legcukibb figuráit készítettem el belőle, ha este bulizni készültök vagy épp vendégeket vártok, még pont időben vagytok ahhoz, hogy elkészítsétek ezeket a finomságokat. 

 

Múmiafejek 

Hozzávalók (12 darabhoz): 

1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés) 

só 

1 kis gerezd fokhagyma 

3-4 evőkanál tejföl

kevés tojás a kenéshez 

néhány szem fekete, magozott olajbogyó 

A kitekert leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval 12 korongot szaggatunk. Sütőpapírra helyezzük, a közepükre kevés sóval és reszelt fokhagymával elkevert tejfölt kanalazunk. A széleket lekenjük felvert tojással. 

A maradék tésztából keskeny csíkokat vágunk, a körökre helyezzük, mintha „becsomagolnánk” azokat, a szemeknek helyet hagyunk. A felesleget úgy vágjuk le, hogy még egyszer átszúrjuk a formát ugyanazzal a szaggatóval. A csíkokat is lekenjük tojással. 

A sütiket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük a felkarikázott olajbogyó szemeket is. 

 

Múmiák 

Hozzávalók (6 darabhoz):

1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés) 

só 

1 kis gerezd fokhagyma 

1 kávéskanál morzsolt zöldfűszer 

3-4 evőkanál paradicsomszósz

kolbász- vagy szalámikarikák (kisebb átmérőjű karikák)

kevés tojás a kenéshez 

néhány szem fekete, magozott olajbogyó 

A kitekert leveles tésztát 6 darab egyforma téglalapra vágjuk. Egy téglalapot gondolatban, függőlegesen 3 egyforma sávra osztunk, a két szélső sávot átlósan bevagdossuk (mintha fenyőfát rajzolnánk). A középső részt megkenjük sóval, reszelt fokhagymával és zöldfűszerrel ízesített paradicsomszósszal, és kirakjuk kolbász- vagy szalámikarikákkal. A bevagdosott tésztát két oldalról, felváltva ráhajtogatjuk a középső részre, egy kis helyet kihagyunk az arcnak. Hasonlóan elkészítjük a többi múmiát is. A múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. 

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük a felkarikázott olajbogyó szemeket. 

 

Virslimúmiák 

Hozzávalók (8 darabhoz):

1 csomag konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés) 

2 evőkanál mustár 

8 db virsli (ha műbeles, távolítsuk el felhasználás előtt)

kevés tojás a kenéshez 

egész borsszemek 

A kitekert leveles tésztát egyenletesen megkenjük mustárral, majd függőlegesen 21 egyforma csíkra vágjuk. A virsliket megszurkáljuk villával. Egy csíkot rátekerünk a virsli egyik végére, ez lesz a „turbán”, kis helyet kihagyunk az arcnak, majd 2 csíkból kialakítjuk a testet. Hasonlóan elkészítjük a többi múmiát is. A múmiákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. 

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-18 percet sütjük. Tálalás előtt a fejekre tesszük az egész bors szemeket.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.