Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Márton-napi receptválogatásunk a libák körül forog.

Liba minden mennyiségben

Márton-napi receptválogatásunk a libák körül forog.
2019. November 10.

Ha nem is fogyasztjuk heti rendszerességgel, legalább Márton napjára készítsünk valami libás finomságot! Bloggereink számos isteni ételt főztek-sütöttek a jeles napra, a legjobbakból szemezgettünk előételtől egészen a desszertig. 

Előétel, 1. verzió: vendégváró libanyak 

Mautner Zsófi receptje a svédasztal éke lehet, az egyik legfinomabb étel, amit hidegtálként el tudunk képzelni. 

Előétel, 2. verzió: grillezett libamáj 

A szezon kedvencével, a birsalmával.

Leves, 1. verzió: Libaleves macesszel, pesztóval 

Csigó Zita levesébe egy kis csavar került, hogy még izgalmasabb legyen. És még házi maceszt is készíthetünk hozzá! 

Leves, 2. verzió: fűszeres libaleves 

Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, azaz hamisítatlan téli fűszerekkel. 

Főétel, 1. verzió: sólet libacombbal

A kihagyhatatlan klasszikus

Főétel, 2. verzió: libasült 

Káposztás pitével

És a ráadás, a desszert: természetesen lúdláb…

…Oli séf módra…

vagy pohárdesszertként.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kóstolj bele az ősz ízeibe!

Kóstolj bele az ősz ízeibe!

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsíti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!