Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vendégváró töltött libanyak

Adásban volt: 2015. január 23.
A recepthez tartozó videó
A hidegtál egyik elengedhetetlen résztvevője. A vendégség előtti napon álljunk neki!
2016. január 16.

Hozzávalók

  • 1 tölteni való libanyakbőr
  • 2 ek libazsír
  • 2 vöröshagyma
  • 2 szikkadt zsemle
  • 3 dl tej
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 1 tojás
  • petrezselyem
  • konyhai kötözőmadzag

  • bors

Elkészítés

Egy serpenyőben a libazsíron megdinszteljük a hagymát, sózzuk. Egy lábosban felmelegítjük a tejet. A zsemlét felkockázzuk, és ráöntjük a meleg tejet. Néhány percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a hagymát, zsírjával együtt, és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Finomra aprítjuk a petrezselymet és azt is hozzáadjuk. Összekeverjük egy tojással. A libanyak szűkebb végét elkötjük. Megtöltjük a töltelékkel és a másik végét is elkötjük. Egy tepsit leterítünk alufóliával, kizsírozzuk és ráfektetjük a töltött, elkötött libanyakakat. Hústűvel megszurkáljuk. 200 fokos sütőben körülbelül 45 percig sül. Hidegen a legjobb tálalni, így könnyebb felszeletelni is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Sült padlizsánok juhsajttal töltve, pikáns, fűszeres paradicsomszószban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!