Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vendégváró töltött libanyak

Adásban volt: 2015. január 23.
A recepthez tartozó videó
A hidegtál egyik elengedhetetlen résztvevője. A vendégség előtti napon álljunk neki!
2016. január 16.

Hozzávalók

  • 1 tölteni való libanyakbőr
  • 2 ek libazsír
  • 2 vöröshagyma
  • 2 szikkadt zsemle
  • 3 dl tej
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 1 tojás
  • petrezselyem
  • konyhai kötözőmadzag

  • bors

Elkészítés

Egy serpenyőben a libazsíron megdinszteljük a hagymát, sózzuk. Egy lábosban felmelegítjük a tejet. A zsemlét felkockázzuk, és ráöntjük a meleg tejet. Néhány percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a hagymát, zsírjával együtt, és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Finomra aprítjuk a petrezselymet és azt is hozzáadjuk. Összekeverjük egy tojással. A libanyak szűkebb végét elkötjük. Megtöltjük a töltelékkel és a másik végét is elkötjük. Egy tepsit leterítünk alufóliával, kizsírozzuk és ráfektetjük a töltött, elkötött libanyakakat. Hústűvel megszurkáljuk. 200 fokos sütőben körülbelül 45 percig sül. Hidegen a legjobb tálalni, így könnyebb felszeletelni is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással

Sült padlizsánok juhsajttal töltve, pikáns, fűszeres paradicsomszószban.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.