Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Kóstolj bele az ősz ízeibe!

A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi hagyományokat népszerűsíti.
2019. november 9.

A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi belföldi forgalomélénkítő kampánya részeként idén is kiemelten népszerűsíti a november 11-i Szent Márton-napi hagyományokat. Az MTÜ a Márton-napot megelőző időszakban – november 6. és november 11. között – átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre. Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni, mert a vendéglátóhelyek különleges ajánlatokkal várják a vendégeket országszerte.

Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra invitálja az ínyenc turistákat. A Szent Márton-napra hangolt, bor és gasztronómiai fókuszú kisfilmmel november 6-tól találkozhat a közönség a televízió képernyőjén és a Csodás Magyarország Youtube-csatornán.

A tematikus kampány célja, hogy a gasztronómiai felfedezések mellett tényleges belföldi utazásra is inspiráljon. Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző libaételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, ezeket kiemelten népszerűsíti honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról bővebb részletek a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatóak.

Izgalmas libaételeket kóstolhatnak, sőt nyereményekért is játszhatnak azok, akik november 9-én, szombaton Budapest belvárosában sétálnak. „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” címmel az Ügynökség Szent Márton-napi ingyenes kóstolót szervez az Erzsébet téren. Az Akvárium Klub előtt felállított food truckból 10 és 14 óra között Krausz Gábor mesterszakács (Eventrend Global – Executive Séf; TV2 – Séfek séfe mentor-zsűritag) kínálja ingyenesen négyfogásos, Szent Márton-napi kóstolómenüjét. Az érdeklődők nemcsak az ünnephez kapcsolódó újragondolt libás ételekkel ismerkedhetnek meg, hanem interaktív, a néphagyományokat felelevenítő kvízek kitöltésével játszhatnak a nyereményekért. Mivel a gasztronómia, a kóstolás kiváló alkalom arra, hogy a belföldi turisztikai desztinációkat is megismerhessék az érdeklődők, a helyszínen az ismert gamer/influencer, Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatják Magyarország tájait rejtett kincsek után kutatva.

Szent Márton-napon túl Magyarország egész ősszel tartogat felfedezésre váró csodákat. Ilyenkor az ország százszínű táj: akár egyedül, akár párban vagy családdal kelünk útra, megannyi túraútvonal, biciklitúra és kihagyhatatlan látnivaló csábít a természetbe. Az aktív kikapcsolódási lehetőségek mellett pedig rengeteg élmény várja a kulturális programok iránt érdeklődőket és a gasztronómia, valamint a bor szerelmeseit.

Indulj el és hagyd, hogy minden út egy újabb csodához vezessen! További inspirációért látogass el a csodasmagyarorszag.hu weboldalra.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

4+1 nagyszerű libaság Márton-napra

4+1 nagyszerű libaság Márton-napra

Végre-végre a sütőtökből lassan átívelhetünk a pompás és fenséges libavacsorák felé. A legtöbb étterem ilyenkor napokon keresztül kínálja a külön Márton napra megkomponált libás menüsorát. Mi se maradjunk le, tartsunk otthon libavacsorát!
Tökéletes libák - pompás vacsorák

Tökéletes libák - pompás vacsorák

A püspök, a szárnyas és mi – ezt a képletet morzsoljuk év vége felé, és mindig vannak újabb megoldások. Márton-naptól Újévig, és azon túl is van ok libázni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!