Grillezett libamáj birsalma kompóttal
Adásban volt: 2014. december 16.
A recepthez tartozó videó

Jéghideg máj-forró serpenyő. Villámgyorsan elkészíthető fogás, akár Karácsony estére. Fűszeres, sáfrányos birsalma kompóttal tökéletes előétel az ünnepi asztalra.
2015. december 26.
Hozzávalók
- 4 vastag szelet libamáj
- 2 szelet kalács
- vaj
- olívaolaj
- 1 birsalma
- cukor
- sáfrány
- citrom
Elkészítés
Olívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőben sütjük meg. Kb. 1 perc után meg is lehet fordítani. A kalácsra tesszük. Ehetjük birsalmával, díszíthetjük gránátalmával.
Vizet forralunk cukorral, belefacsarjuk a citromot. Felkockázzuk a birsalmát és beletesszük a szirupba. Hozzáadjuk a sáfrányt.
Megosztom barátaimmal