Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett libamáj birsalma kompóttal

Adásban volt: 2014. december 16.
A recepthez tartozó videó
Jéghideg máj-forró serpenyő. Villámgyorsan elkészíthető fogás, akár Karácsony estére. Fűszeres, sáfrányos birsalma kompóttal tökéletes előétel az ünnepi asztalra.
2015. december 26.

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet libamáj
  • 2 szelet kalács
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 birsalma
  • cukor
  • sáfrány
  • citrom

Elkészítés

Olívaolaj és vaj keverékén megsütjük a kalácsot. A serpenyőt felhevítjük. A libamájat 3 cm-es darabokra szeleteljük és behűtjük (20 perc a mélyhűtőben). Zsiradék nélküli serpenyőben sütjük meg. Kb. 1 perc után meg is lehet fordítani. A kalácsra tesszük. Ehetjük birsalmával, díszíthetjük gránátalmával. 
Vizet forralunk cukorral, belefacsarjuk a citromot. Felkockázzuk a birsalmát és beletesszük a szirupba. Hozzáadjuk a sáfrányt.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kacsamáj

Az utánozhatatlanul finom sült kacsamáj, friss, egzotikus salátával.
Vörösboros körtekompót

Vörösboros körtekompót

A fahéjjal, szegfűszeggel vörösborban főtt körte remek kísérője különféle sülteknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!