Fűszeres libaleves
Adásban volt: 2014. január 9.
A recepthez tartozó videó

Egy téli estén vagy hétvégén nincs is jobb dolog, mint egy tányér libaszárnyból készülő fűszeres leves, amit pár szem mazsola és szőlő tesz igazán izgalmassá.
2015. november 15.
Hozzávalók
- 1kg libaszárny
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 10 dkg mazsola
- gyömbér
- fahéj
- szegfűszeg
- 3 dl tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 fürt szőlő
- só
- bors
Elkészítés
A libaszárnyakat hideg vízben feltesszük főni a fűszerekkel: a gyömbérrel, pár szem szegfűszeggel és egy fél rúd fahéjjal. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és 40-45 percig főzzük.
Amikor a zöldségek és a hús is megpuhult, hozzáadjuk a mazsolát és tejföllel kikevert keményítővel behabarjuk.
A tejfölös keverékhez merünk egy kicsit a forró levesből, jól elkeverjük és úgy adjuk a leveshez, majd összemelegítjük a levest és a habarást, de nem forraljuk.
Habarás után még tehetünk bele pár szem szőlőt is.
Megosztom barátaimmal