Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres libaleves

Adásban volt: 2014. január 9.
A recepthez tartozó videó
Egy téli estén vagy hétvégén nincs is jobb dolog, mint egy tányér libaszárnyból készülő fűszeres leves, amit pár szem mazsola és szőlő tesz igazán izgalmassá.
2015. november 15.

Hozzávalók

  • 1kg libaszárny
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 1 karalábé
  • 10 dkg mazsola
  • gyömbér
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 fürt szőlő

  • bors

Elkészítés

A libaszárnyakat hideg vízben feltesszük főni a fűszerekkel: a gyömbérrel, pár szem szegfűszeggel és egy fél rúd fahéjjal. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és 40-45 percig főzzük.
Amikor a zöldségek és a hús is megpuhult, hozzáadjuk a mazsolát és tejföllel kikevert keményítővel behabarjuk.
A tejfölös keverékhez merünk egy kicsit a forró levesből, jól elkeverjük és úgy adjuk a leveshez, majd összemelegítjük a levest és a habarást, de nem forraljuk.
Habarás után még tehetünk bele pár szem szőlőt is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tökéletes libák - pompás vacsorák

Tökéletes libák - pompás vacsorák

A püspök, a szárnyas és mi – ezt a képletet morzsoljuk év vége felé, és mindig vannak újabb megoldások. Márton-naptól Újévig, és azon túl is van ok libázni.
Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.