Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért ünnepeljük ma a Vegetáriánus világnapot?

Már 1977 óta minden évben ünneplik a vegetarianizmust október 1-én.
2018. október 1.

Az ünnepet az Észak-Amerikai Vegetáriánus Szövetség (NAVS) alapította meg 1977-ben azért, hogy ez elősegítse a vegetáriánus életmód népszerűsítését. Emellett meg akarták tanítani az embereknek, milyen egészségügyi és szociális előnyei vannak a húsmentes étkezésnek. A kérdés viszont az, az ember, aki alapjában véve mindenevő, képes-e egészséges maradni állati eredetű termékek fogyasztása nélkül?

A válasz pedig: igen. A vegetáriánus étrend sokkal egészségesebb, mint a húsfogyasztó táplálkozás, különösen, ha odafigyelünk a zsírbevitelre. Egy alacsony zsírtartalmú, vegetáriánus étkezéssel teljesen elkerüljük a kardiovaszkuláris betegségeket, amely az egyik vezető halálok az Egyesült Államokban.

A vegák általában több rostot és antioxidánst fogyasztanak, mint a húsevők. Egy statisztikában pedig kimutatták, hogy 13 évvel tovább élnek a húsmentesen étkezők.

Hogy nem vegaként is megünnepeljük ezt a napot, tartózkodjunk a húsfogyasztástól, készítsünk vegetáriánus ételt, tapasztaljuk meg, mennyi íz és változatosság van ezekben a fogásokban is. Hívjuk el a barátainkat magunkkal, keressünk fel egy vegetáriánus éttermet a közelben, és étkezzünk vegaként.

via: Days of the year

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

6 ex-vega elárulta, miért tértek vissza a húsra

6 ex-vega elárulta, miért tértek vissza a húsra

Sokat beszélünk arról, hogy valaki vegetáriánus életmódba kezdett, de keveset azokról, akik egy idő után visszatértek a húsfogyasztáshoz
Ezt a vega receptet a húst fogyasztóknak is muszáj lenne kipróbálniuk!

Ezt a vega receptet a húst fogyasztóknak is muszáj lenne kipróbálniuk!

A csicseriborsó a vegán diétát követők egyik kedvenc alapanyaga a magas fehérjetartalma miatt, de szerintem minden húsevőnek is érdemes lenne kipróbálnia, nem csak hummuszként, de ebben az isteni salátában is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.