Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért ünnepeljük ma a Vegetáriánus világnapot?

Már 1977 óta minden évben ünneplik a vegetarianizmust október 1-én.
2018. October 1.

Az ünnepet az Észak-Amerikai Vegetáriánus Szövetség (NAVS) alapította meg 1977-ben azért, hogy ez elősegítse a vegetáriánus életmód népszerűsítését. Emellett meg akarták tanítani az embereknek, milyen egészségügyi és szociális előnyei vannak a húsmentes étkezésnek. A kérdés viszont az, az ember, aki alapjában véve mindenevő, képes-e egészséges maradni állati eredetű termékek fogyasztása nélkül?

A válasz pedig: igen. A vegetáriánus étrend sokkal egészségesebb, mint a húsfogyasztó táplálkozás, különösen, ha odafigyelünk a zsírbevitelre. Egy alacsony zsírtartalmú, vegetáriánus étkezéssel teljesen elkerüljük a kardiovaszkuláris betegségeket, amely az egyik vezető halálok az Egyesült Államokban.

A vegák általában több rostot és antioxidánst fogyasztanak, mint a húsevők. Egy statisztikában pedig kimutatták, hogy 13 évvel tovább élnek a húsmentesen étkezők.

Hogy nem vegaként is megünnepeljük ezt a napot, tartózkodjunk a húsfogyasztástól, készítsünk vegetáriánus ételt, tapasztaljuk meg, mennyi íz és változatosság van ezekben a fogásokban is. Hívjuk el a barátainkat magunkkal, keressünk fel egy vegetáriánus éttermet a közelben, és étkezzünk vegaként.

via: Days of the year

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

6 ex-vega elárulta, miért tértek vissza a húsra

6 ex-vega elárulta, miért tértek vissza a húsra

Sokat beszélünk arról, hogy valaki vegetáriánus életmódba kezdett, de keveset azokról, akik egy idő után visszatértek a húsfogyasztáshoz
Ezt a vega receptet a húst fogyasztóknak is muszáj lenne kipróbálniuk!

Ezt a vega receptet a húst fogyasztóknak is muszáj lenne kipróbálniuk!

A csicseriborsó a vegán diétát követők egyik kedvenc alapanyaga a magas fehérjetartalma miatt, de szerintem minden húsevőnek is érdemes lenne kipróbálnia, nem csak hummuszként, de ebben az isteni salátában is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!