Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt a vega receptet a húst fogyasztóknak is muszáj lenne kipróbálniuk!

A csicseriborsó a vegán diétát követők egyik kedvenc alapanyaga a magas fehérjetartalma miatt, de szerintem minden húsevőnek is érdemes lenne kipróbálnia, nem csak hummuszként, de ebben az isteni salátában is.
2017. augusztus 14.

Hozzávalók

4 db pitához
  • 20 dkg zabliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg édesburgonya
  • 10 dkg csicseriborsó
  • 5 dkg natúr joghurt
  • ½ fej lilahagyma
  • friss petrezselyem
  • őrölt római kömény
  • őrölt fokhagyma
  • himalája só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sütőzacskó

Elkészítés

Ha száraz csicseriborsót használunk, akkor előző este (vagy 1-2 órával főzés előtt) vízbe áztatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, közepes lángon, 30 perc alatt puhára főzzük. 

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk és sütőzacskóba tesszük. A zacskóba csorgatunk egy evőkanál olívaolajt, egy csipet sót és őrölt római köményt. Ezután szorosan bekötjük a zacskó száját és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre.

A pitához összekeverjük a tojásokat a liszttel, a sütőporral és kevés sóval, majd kevés víz hozzáadásával nagyon sűrű, de kanalazható állagú tésztává keverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe négy egyenlő nagyságú korongot halmozunk a tésztából. A meleg sütőbe tesszük és 10 perc alatt készre sütjük.

Ezalatt finomra aprítjuk a lilahagymát és néhány szál petrezselymet.

Ha elkészültek a hozzávalók, összeállítjuk a salátát. A csicseriborsót óvatosan összekeverjük a puhára sült édesburgonyával, a felaprított hagymával, a petrezselyemmel és a natúr joghurttal, majd kevés sóval, őrölt fokhagymával és római köménnyel fűszerezzük. A langyosra hűlt pitákra „zsebet” vágunk, ebbe töltve tálaljuk a csicseri salátát.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a lasagna diétás verziója

Íme a lasagna diétás verziója

A lasagna egy nehéz húsos-tésztás étel, de természetesen ezt is el lehet készíteni könnyedebb verzióban, akár diétás ételként is, ha tésztalapok helyett például cukkini szeleteket használunk.
Őszibarack fagylaltkehely - egészségesen

Őszibarack fagylaltkehely - egészségesen

A nyár egyszerre a fagyi és az őszibarack szezonja is, úgyhogy ünnepeljük mi is az őszibarack fagylalt világnapját július 17-én egy hűsítő egészséges desszerttel

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.