A zöld smoothie jó neked! Mutatjuk a legütősebb érveket – ezért fogyaszd minden nap!
2020. July 3.Az egészséges életmód elképzelhetetlen tápláló reggeli nélkül. Rohanó életmódunk miatt azonban sokszor kihagyjuk a napindító étkezést, ezzel pedig sok-sok létfontosságú tápanyagtól fosztjuk meg a szervezetünket. Erre lehet megoldás a zöld smoothie: gyorsan összedobható, tápláló, egészséges és a hűtőnk aktuális tartalmához igazítható.
Mi is az a zöld smoothie?
Zöld leveles zöldségekből, illetve kisebb mennyiségben gyümölcsökből készülő ital. A „zöld” alkotóelem lehet saláta, spenót, fodros kel, brokkoli és petrezselyem, gyümölcsnek pedig tehetünk bele banánt, almát, körtét vagy – ha maradnánk a zöldnél – akár avokádót is. Bármelyik étkezést kiválthatjuk vele, de a legtöbben reggelire fogyasztják.
Hogyan készítsük el?
Semmi másra nem lesz szükségünk, csak egy jó erős turmixgépre. Dobjuk a megmosott, megtisztított, szükség szerint feldarabolt zöldségeket és gyümölcsöket a gépbe, majd turmixoljuk le. Nyáron adhatunk a smoothie-hoz jégkockákat is. Kedvünk szerint hígíthatjuk vízzel, és bár nem beszélhetünk klasszikus smoothie-ról, ha tej is kerül bele, ennek ellenére, aki szereti, némi (növényi) tejet is önthet az italához.
Miért jó, ha minden nap kerül a poharunkba a zöld nedűből?
A zöld leveles zöldségek tele vannak klorofillal, ez pedig erősíti az immunrendszert, vértisztító hatású, energiával látja el a szervezetünket. Ráadásul sok bennük az antioxidáns, a B-vitamin és a bőrünket egészségessé varázsoló E-vitamin. A zöld smoothie alapanyagai segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet, és mivel jócskán tartalmaznak kalciumot, foszfort és mangánt, csontjainkat is védik és erősítik.
Ha ilyen smoothie-t fogyasztunk, az emésztésünket is segítjük, hiszen a legtöbb hagyományos gyümölcs- és zöldséglével szemben rengeteg rostot tartalmaznak. Frissítenek és energetizálnak, illetve támogatják a koncentrációt, így ha zöld smoothie-val indítjuk a napot, jobban fogunk tudni a feladatainkra összpontosítani.
Forrás: So Delicious