Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A paradicsom igazi csodaszer, ha egy halált okozó betegségről van szó

2023. February 3.

A paradicsomban található tápanyagok egyike segíti a férfiak időskori hólyagproblémáinak megoldásában – derül ki egy friss kutatásból.

A paradicsom és a prosztata egészsége szoros kapcsolatban áll. Mind a rettegett prosztatarák, mint a prosztata megnagyobbodása férfiak millióinak keseríti meg az életét világszerte. A kiváló élettani előnyök főleg egyetlen összetevő körül összpontosulnak. Természetesen nem csak emiatt érdemes minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk. Most viszont koncentráljunk a paradicsomnak a férfiak egészségét erősítő hatásaira.

Kiderült, hogy a likopin nevű összetevő, amely a paradicsom élénk piros színéért felelős, segít csökkenteni a prosztata növekedését. Mivel a prosztata a húgycső körül helyezkedik el, megnagyobbodása idővel a vizelési nehézségeket okozhat, ami számos idős férfi gyakori problémája. Szerencsére már nem törvényszerű, hogy így kell leélnünk az életünket, ha már kialakult a probléma.

A paradicsom és a prosztata egészségét vizsgáló kutatás szerint további vizsgálatokra van szükség, hogy a paradicsomot a gyógyászatban is fel tudják használni a prosztata megnagyobbodása ellen. Az eddigi kutatási eredmények meggyőzőnek tűnnek.

„Azt eddig is tudtuk, hogy a likopin segít a prosztatarák terjedésének megakadályozásában, de új információ, hogy a prosztata kóros megnagyobbodása ellen is hatékony fegyver”

– mondja a kutatást vezető Hiten Patel professzor, a norvég Tromsoi Egyetem Munkatársa.

A fő akadályt az jelenti, hogy a likopin sajnos elég nehezen szívódik fel a szervezetben, de a szakemberek szerint erre is születhet megoldás idővel.

Tényleg mérgező a zöld paradicsom? Most végre kiderül az igazság!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!