Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

3 tipp, ha klasszikus író pogácsát készítünk

Egy kekszmester trükkjei
2017. július 12.

A jó sütemény összetevői: fele a jó recept, fele a jó technika. Ehhez a klasszikus déli ételhez nem kellenek bonyolult hozzávalók (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor, só, vaj és író), viszont így is lehet a végeredmény egy lapos, íztelen valami. Valószínűleg néhány fontos lépést hagytunk ki.

Most viszont Carla Hall kekszmester 3 alapszabályát követve megkapjuk a legfinomabb író pogácsát.

1.Használjunk zsiradékot: A vaj nem az egyetlen dolog, ami egy pogácsába kell – rakjunk bele növényi zsiradékot is. Igazából bármilyen fajta zöldségből nyert zsiradékot használhatunk; ez teszi a pogácsát lággyá, puhává.

2.Reszeljük le a vajat: Mielőtt beledolgozzuk a vajat, bizonyosodjunk meg róla, hogy kemény és hideg. Egyenesen a hűtőből használjuk, és sajtreszelőn dolgozzuk vékonyabb darabokra. Előnye, hogy egyforma darabokat kapunk, mely egynemű tésztát eredményez a többi hozzávalóhoz keverve. Carla tippje: Fújjuk be a reszelőt sütőspray-vel, így a vaj nem tapad rá, hanem könnyedén siklik.

3.Sima oldalával felfele süssük: Ha kiszúrtuk a pogácsákat, fordítva tegyük őket a tepsibe – a deszkával érintkező oldala legyen a teteje. Így egyforma pogácsákat kapunk, ami látványnak sem utolsó.

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 profi tipp brownie sütéshez

5 profi tipp brownie sütéshez

Így lesz a legfinomabb!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?