3 tipp, ha klasszikus író pogácsát készítünk
A jó sütemény összetevői: fele a jó recept, fele a jó technika. Ehhez a klasszikus déli ételhez nem kellenek bonyolult hozzávalók (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, cukor, só, vaj és író), viszont így is lehet a végeredmény egy lapos, íztelen valami. Valószínűleg néhány fontos lépést hagytunk ki.
Most viszont Carla Hall kekszmester 3 alapszabályát követve megkapjuk a legfinomabb író pogácsát.
1.Használjunk zsiradékot: A vaj nem az egyetlen dolog, ami egy pogácsába kell – rakjunk bele növényi zsiradékot is. Igazából bármilyen fajta zöldségből nyert zsiradékot használhatunk; ez teszi a pogácsát lággyá, puhává.
2.Reszeljük le a vajat: Mielőtt beledolgozzuk a vajat, bizonyosodjunk meg róla, hogy kemény és hideg. Egyenesen a hűtőből használjuk, és sajtreszelőn dolgozzuk vékonyabb darabokra. Előnye, hogy egyforma darabokat kapunk, mely egynemű tésztát eredményez a többi hozzávalóhoz keverve. Carla tippje: Fújjuk be a reszelőt sütőspray-vel, így a vaj nem tapad rá, hanem könnyedén siklik.
3.Sima oldalával felfele süssük: Ha kiszúrtuk a pogácsákat, fordítva tegyük őket a tepsibe – a deszkával érintkező oldala legyen a teteje. Így egyforma pogácsákat kapunk, ami látványnak sem utolsó.
forrás: popsugar.com