Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

12 kerülendő konyhai szokás

Főleg akkor ne tegyük ezeket, amikor még újak vagyunk a sütés-főzés területén.
2018. May 21.

1.Túl sok fűszer használata: Az ízesítésnél a kevesebb néha több – vagy mindig. Találjuk el a megfelelő fűszereket, azokat viszont ne adagoljuk túl.

2.Kevés só: A só kiemeli az ételek ízét, így egyáltalán nem elhanyagolható. Könnyű túlzásba vinni, de az sem jó, ha nem használjuk. Különösen a tésztavizet kell megsózni.

4.Mindenhez olíva olajat használunk: Ki kell tapasztalni az olajok alacsony és magas füstpontját. Ezért lehet, hogy füstös szaga lesz a konyhának, ha az étolajat olíva olajra cseréljük, és ugyanúgy kezeljük.

5.Rossz mérőpohár használata: Érdemes mindig számozott mérőpoharakat használni, mielőtt átállnánk a mérőpoharakra, vagy az evőkanál/csésze fajta kimérésre.

6.Nem sorban adjuk hozzá az alapanyagokat az ételhez: Nem véletlenül szerepel a receptnél leírás, amelyet nagyon is érdemes követni. A rossz sorrend elronthatja az ételt.

7.Nem melegítjük eléggé elő a sütőt: Idő kell a készüléknek, hogy bemelegedjen – ezért szerepel szinte minden receptnél az első sorban, hogy „melegítsd elő a sütőt x fokra”.

8.Túl gyorsan pürésítjük a levest: Ez az állagát ronthatja el leginkább. Előbb kezdjük a sűrű, pürésítendő résszel, majd lassacskán adagoljuk hozzá az alaplevet.

9.Túl hamar tesszük bele a fokhagymát: A vöröshagyma sokkal jobban tűri a hőt, mint a fokhagyma, így nem célszerű egyszerre rakni őket az ételbe – az egyik elég, a másik viszont még el se kezd puhulni.

10.Nem hagyjuk felengedni a húst: A gyorsaság az ízélmény rovására mehet. Mindig hagyjuk, hogy a fagyasztott hús kiengedjen, mielőtt dolgozunk vele.

11.Összekeverjük a sófajtákat: Nem lehet csak úgy helyettesíteni a kóser sót a konyhai sóval.

12.Túl hamar fordítjuk át az ételt: A húsoknál, palacsintáknál, tócsniknál fontos, hogy elegendő időt hagyjunk az egyes oldalaknak, hogy megsüljenek.

13.Nagyon magasra állítjuk a hőfokot: Ne legyünk türelmetlenek! A megfelelő hőfokon süssük, főzzük az ételt, a sietség ronthat a minőségen.

via: Buzzfeed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tedd & Ne tedd! -  piknikezéskor

Tedd & Ne tedd! - piknikezéskor

Itt a jó idő, irány egy park, mindenki hozza a finomságait.
Ezt sose tegyük a konyhában

Ezt sose tegyük a konyhában

Számos egyszerűsítő trükk létezik, de ezt ne tegyük
Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

Tuti olasz tippek étkezéshez, főzéshez

A kevesebb több elvet érdemes szem előtt tartani

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!