Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezt sose tegyük a konyhában

Számos egyszerűsítő trükk létezik, de ezt ne tegyük
2018. május 8.

Sokkal könnyebb egy hétköznap esti ételt összedobni, ha van mirelitkaja, tortillalap, konzerves bab, stb. Viszont létezik olyan alapanyag is, melynek előkészítését ne akarjuk megúszni, mert semmi előny nem származik belőle. Napi tanács: ne vegyünk fokhagymaport.

Nyilván a fokhagyma előkészítése is igényel perceket, melyek értékesek, ha sietünk – továbbá a kezünknek is kellemetlen szaga lesz. De tényleg nem érdemes megspórolni ezen hozzávaló előkészítését. Semmi sem helyettesíti a friss alapanyagot, az illatát sem lehet leutánozni. A konyhakész verzió pedig szimplán rosszabbul néz ki, mint a friss.

Ne pont ezen a pár percen spóroljunk – még akkor se, ha szorít az idő, és a hasunk egyre hangosabban korog. Ha finomat akarunk enni, használjuk magát a zöldséget és ne valami béna utánzatot.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

New Orleans-i fokhagymaleves

New Orleans-i fokhagymaleves

Kocsis Tibor, mikor éppen nem énekel, gyakran főz. De nem volt ez mindig így. Mikor elköltözött otthonról, és hiányoztak a hazai ízek, az élet rákényszerítette, hogy szépen apránként elsajátítsa maga is elkészíteni az ismert fogásokat.
Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?