Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Adásban volt: 2013. június 28.
A recepthez tartozó videó
Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.
2016. július 26.

Hozzávalók

  • 1/2 kg újkrumpli, meghámozva, felkockázva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab sertésszűz
  • 4 gerezd fokhagyma, reszelve

  • bors
  • 25 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva

Elkészítés

Először a sütőben ropogósra sütjük a krumplit.

Ehhez a sütőt előmelegítjük 200C fokra. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, összeforgatjuk 4 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal, majd egy tepsire szórjuk. (Érdemes sütőpapírt fektetni alá) Kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Közben serpenyőben a reszelt fokhagymával megpirítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.

Hozzáöntjük a zöldborsót, és azzal további 5 percig sütjük.Belekeverjük a ropogósra sült burgonyát, végül a petrezselymet, és a tetejére szórjuk a konfitált fokhagyma gerezdeket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült szűzpecsenye

Egyben sült szűzpecsenye

Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.

Tripla zöldborsós rizottó fasirttal

A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?