Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tedd & Ne tedd! - piknikezéskor

Itt a jó idő, irány egy park, mindenki hozza a finomságait.
2017. May 28.

Ne tegyük:

Ne etessünk egy hadsereget: Ha egy 30 fős társasággal piknikezünk és mindenki hoz valamit, ne 30 főre készítsünk ételt – elég csak a létszám felének. Lehet, hogy mindenki szed majd belőle, de lehet, hogy csak kóstolnak, nem esznek meg egy egész adagot.

Ne feledkezzünk meg az italokról: Ha a szervező nem készített listát az elvállalható feladatokról (ki hozzon jeget, hűtőtáskát, alkoholmentes ürítőt, stb.), akkor egy megoldás lehetőség, ha mindenki egy üveg bort vagy egy 6-os csomag sört hoz.

Ne hagyjuk otthon a ropogtatni valókat: Mindenki hozza majd a tésztasalátáját, sajtkrémjét, makaróniját, viszont ne felejtsük el a roppanós zöldségeket sem, melyek feldobják a laktatóbb ételeket. Egy friss paradicsomsaláta mindenkinek jól esik majd – öntet szigorúan külön tálba, nehogy eláztassa a zöldségeket.

Ne mellőzzük az evőeszközöket: Lehet, hogy a szervező is hoz magával, de biztos nem lesz nála mindenféle kanálból minimum 10 db. Hozzunk mi olyan evőeszközt, mely az általunk készített étel fogyasztására alkalmas.

Ne tegyük nehézkessé: Ezek nem megszervezett vacsorák, lehetőségünk van közben válogatni és keverni az ízeket. Olyan ételeket vigyünk, melyeket könnyű felszolgálni – akár egy kézzel is megy.

Ne mulasszuk el a partyt: Nem igényel nagy szervezést, így egy szombat reggeli körüzenetből is lehet délutánra piknik.

Tegyük:

Legyen étkezési tervünk: Kóstoljunk meg mindent, de ne együk tele magunkat azokkal, melyeket bármikor fogyaszthatunk. Helyette próbáljuk ki a különlegességeket, vagy azokat, melyeket még sosem készítettünk el.

Készüljünk fel arra, hogy hazavisszük a maradékot: Ajánljuk fel a házigazdának a megmaradt ételt, de legyen nálunk ételhordó, hogy elrakjuk, ha ezt visszautasítja. Neki sincs szüksége 30 különféle étel maradékára – valószínűleg a hűtőjében sem fér el.

Hozzuk ki a legtöbbet az évszakból: Imádjuk a csokitortát, de piknikezéskor inkább készítsünk az évszakhoz és az időjáráshoz passzoló ételeket. A friss bogyós gyümölcsök nyáron a legjobbak.

Figyeljünk a környezetre: Kültéri eseménykor mindenképp fedeles tárolókba hozzuk az ételt, hisz nincs annál étvágyelvevőbb látvány, mint nézni, ahogy a legyek beköpik a francia salátát, vagy épp a csokis kekszen mászkálnak.

Figyeljünk az élelmiszerekre: Vigyünk olyan ételt, ami bírja a meleget, az üdítőknek, szószoknak pedig javallott egy hűtőtáska. Időzítsük az élelmiszereket, hogy a vendégek a legfrissebben tudják őket kóstolni.

Legyen téma: A szervezettséget nagyban elősegíti, ha van valamilyen irányvonala a pikniknek. Pl.: a főszervező hozza az alapokat (sült krumpli, hamburgerek, hot-dogok), a többiek pedig a toppingokat, a köretet.

A szórakozás a fontos: Célszerű körbeküldeni egy listát, melyre mindenki felírja, mit hoz magával. Egy szűk társaságban mindenki tudja, ki az, aki a legjobb sajtos kekszet készíti, így biztos azt fogja hozni. De ha szélesedik a meghívottak bázisa, akkor bizony kell a lista. Így az idegenek is tudni fogják, ki a Sajtos Kekszek kriálynője, így más nem hoz azt, Ő pedig boldog lesz, hogy nem vették el a titulusát.

 

forrás: cookinglight.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mit főzzünk egy nagy társaságnak?

Mit főzzünk egy nagy társaságnak?

Íme néhány előétel, főétel és desszert tipp
Az idei év első piknikezésének emlékére

Az idei év első piknikezésének emlékére

Mini almás piték. Olyanok, amiért könyörögnek a gyerekek. És a férjek is :)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!