12 kerülendő konyhai szokás
1.Túl sok fűszer használata: Az ízesítésnél a kevesebb néha több – vagy mindig. Találjuk el a megfelelő fűszereket, azokat viszont ne adagoljuk túl.
2.Kevés só: A só kiemeli az ételek ízét, így egyáltalán nem elhanyagolható. Könnyű túlzásba vinni, de az sem jó, ha nem használjuk. Különösen a tésztavizet kell megsózni.
4.Mindenhez olíva olajat használunk: Ki kell tapasztalni az olajok alacsony és magas füstpontját. Ezért lehet, hogy füstös szaga lesz a konyhának, ha az étolajat olíva olajra cseréljük, és ugyanúgy kezeljük.
5.Rossz mérőpohár használata: Érdemes mindig számozott mérőpoharakat használni, mielőtt átállnánk a mérőpoharakra, vagy az evőkanál/csésze fajta kimérésre.
6.Nem sorban adjuk hozzá az alapanyagokat az ételhez: Nem véletlenül szerepel a receptnél leírás, amelyet nagyon is érdemes követni. A rossz sorrend elronthatja az ételt.
7.Nem melegítjük eléggé elő a sütőt: Idő kell a készüléknek, hogy bemelegedjen – ezért szerepel szinte minden receptnél az első sorban, hogy „melegítsd elő a sütőt x fokra”.
8.Túl gyorsan pürésítjük a levest: Ez az állagát ronthatja el leginkább. Előbb kezdjük a sűrű, pürésítendő résszel, majd lassacskán adagoljuk hozzá az alaplevet.
9.Túl hamar tesszük bele a fokhagymát: A vöröshagyma sokkal jobban tűri a hőt, mint a fokhagyma, így nem célszerű egyszerre rakni őket az ételbe – az egyik elég, a másik viszont még el se kezd puhulni.
10.Nem hagyjuk felengedni a húst: A gyorsaság az ízélmény rovására mehet. Mindig hagyjuk, hogy a fagyasztott hús kiengedjen, mielőtt dolgozunk vele.
11.Összekeverjük a sófajtákat: Nem lehet csak úgy helyettesíteni a kóser sót a konyhai sóval.
12.Túl hamar fordítjuk át az ételt: A húsoknál, palacsintáknál, tócsniknál fontos, hogy elegendő időt hagyjunk az egyes oldalaknak, hogy megsüljenek.
13.Nagyon magasra állítjuk a hőfokot: Ne legyünk türelmetlenek! A megfelelő hőfokon süssük, főzzük az ételt, a sietség ronthat a minőségen.
via: Buzzfeed