Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

11 tévhit a diétáról

Egy remek videó nyitja fel a szemünket.
2018. július 22.

A Tanulom magam Youtube-csatorna közel két éve látja el a nézőit tudással. Atis, a fiatal vlogger beszél a részekben különböző érdekes, tudományos dolgokról. Az inkább a fiatalokat célzó csatorna (ez a közvetlen beszédstílusból és a tegeződésből derül ki) minden korosztály számára érdekes lehet. Szó esik pszichológiai, kommunikációs, párkapcsolati témájú dolgokról, és ezek mindegyikét tudományos szemszögből közelítik meg.

Egyik videójukat ki kell emelnünk. Ez a fogyókúrázásról szól és az ahhoz kapcsolódó tévhiteket igyekszik feltárni. A 16 perces videó csordultig tele van tudományos tényekkel, kutatásokkal, és egyáltalán nem időpocsékolás megnézni.

Vannak tévhitek, amelyeken felnevetünk, mondván: „ezt valaki tényleg elhiszi?”. De igen, valaki tényleg beveszi, hogy pár nap alatt bombaformába lendülhet, ha addig napi szinten ette a chipset, és még a 2. emeletre is lifttel ment. Érdemes ezekről a tévhitekről szót ejteni, hiszen így tisztábban látjuk a diétázást.

Atis nem szakértője a témának, nincs erről papírtja – ahogy ezt a videó elején is kiemeli – de utána olvasott mindennek, amit elmond, így hiteles forrásokat tolmácsol a nézőnek. sokszor hangsúlyozza a videóban az alapelveket: egészséges étrend, semmi éhezés, rendszeres testmozgás.

Íme, a videó:

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Öt tévhit a sörről

Öt tévhit a sörről

Mennyit tudunk rosszul?
Gyakori tévhitek a sóval kapcsolatban

Gyakori tévhitek a sóval kapcsolatban

Melyik só az egészségesebb?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.