Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Miért láthatunk néha vöröses elszíneződést a fejes salátán?

2021. augusztus 27.

Bár lassan vége a nyárnak, még lehetnek melegebb napok, amikor sokan vagyunk úgy, hogy nincs kedvünk bőséges ebédet enni. Csak egy kis gyorsan összedobható, friss saláta, és meg is vagyunk. Sőt! Sokszor hajlamosak vagyunk a kelleténél több salátát vásárolni, ezek ilyenkor akár több napra is a hűtőbe kerülnek. Amikor pedig végre elővesszük, felfedezünk a felszínükön valami fura piros elszíneződést. Vajon mi lehet ez, dobhatjuk is ki az egészet?

A gyökér közelében megjelenő vörösesbarna elszíneződés nem katasztrófa, a profi szakácsok által rozsdának is nevezett jelenség magyarázata elég egyszerű. A salátánk túl sok nedvességet kapott tárolás során, de ettől még teljes mértékben ehető marad. Mivel nem túl étvágygerjesztő, nyugodtan levághatjuk késsel, a többi részt bátran fogyasszuk el. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.