Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Miért láthatunk néha vöröses elszíneződést a fejes salátán?

2021. augusztus 27.

Bár lassan vége a nyárnak, még lehetnek melegebb napok, amikor sokan vagyunk úgy, hogy nincs kedvünk bőséges ebédet enni. Csak egy kis gyorsan összedobható, friss saláta, és meg is vagyunk. Sőt! Sokszor hajlamosak vagyunk a kelleténél több salátát vásárolni, ezek ilyenkor akár több napra is a hűtőbe kerülnek. Amikor pedig végre elővesszük, felfedezünk a felszínükön valami fura piros elszíneződést. Vajon mi lehet ez, dobhatjuk is ki az egészet?

A gyökér közelében megjelenő vörösesbarna elszíneződés nem katasztrófa, a profi szakácsok által rozsdának is nevezett jelenség magyarázata elég egyszerű. A salátánk túl sok nedvességet kapott tárolás során, de ettől még teljes mértékben ehető marad. Mivel nem túl étvágygerjesztő, nyugodtan levághatjuk késsel, a többi részt bátran fogyasszuk el. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!