Így lesz ellenállhatatlanul finom a salátád
2021. July 26.A saláta lehet elképesztően unalmas „nyúltáp”, és lehet olyan étel is, amit legszívesebben minden egyes nap a tányérodra tennél. Íme 6 „egyszerű, de mégis érdemes megfogadni” tipp, hogy a salátád mindig finom legyen.
1. Csak friss hozzávalókat használj!
Semmi sem kiábrándítóbb, mint egy fonnyadt salátalevelekből összeállított saláta. Roppanós, üde salátalevelek képezzék a salátád alapját! A hozzáadott további zöldségek is legyenek frissek, például a kígyóuborka vagy a paradicsom.
2. Adj hozzá hüvelyeseket!
Táplálóbb, laktatóbb és fehérjében gazdagabb lesz a salátád, ha hozzáadsz némi hüvelyest. Gondolkodj nyugodtan jó minőségű konzervben, ez a leggyorsabb megoldás. Bab, csicseriborsó? Vagy más a kedvenced?
3. Magvak is mehetnek bele
Dió, mandula, mogyoró, tökmag, kesudió… és a sort még hosszan folytathatnánk. Ha passzol a salátádhoz, nyugodtan válassz sózott verziót! Ha natúr olajos magvakat tennél bele, először forró, zsiradékmentes serpenyőben pirítsd meg, így sokkal intenzívebb lesz az ízük.
4. Olívaolaj, citromlé, balzsamecet
Ha nem tervezel külön dresszinget, egy pici extra szűz olívaolajat, frissen facsart citromlevet vagy balzsamecetet azért mindenképpen tegyél a salátádra. Kiemeli, frissíti az ízeket, és teltebbé, teljes értékűvé varázsolja a salátádat.
5. Dresszing
A saláta lelke! Érdemes a salátaönteteket házilag elkészítened. Lehet joghurtos, majonézes alapú, mézes-mustáros vagy akár balzsamecetes, válassz olyan dresszinget, ami passzol az összetevőkhöz. Érdemes beszerezned vöröshagyma- és fokhagymaport, friss zöldfűszerekből pedig szuper a kapor, a bazsalikom, a snidling és a petrezselyem.
6. Turbózd fel!
Sonkacsíkokat, pirított bacont vagy sajtkockákat is adhatsz a salátádhoz. Persze a kalóriatartalma nőni fog, viszont így a kedvenc hozzávalóid is helyet kaphatnak egy könnyű, főétellé előléptetett salátában.