Mindig rohansz? Ebből a 4 alapanyagból tárazz be otthon!
2022. November 10.Tudatosan táplálkozni egyszerűbb, mint gondolnánk. Induljunk ki abból, hogy már akkor is sokat teszünk magunkért, ha egy kapkodós napon nem üres, fehér péksütemény kerül a tányérunkra, hanem megpróbálunk otthon összedobni egy gyors ebédet. Kapjuk elő a kedvencünket az alábbiak közül, 20-30 percnek bele kell férnie a napunkba!
Kuszkusz
A kuszkusz rendkívül hálás körettípus, hiszen elegendő kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel felönteni, majd lefedve állni hagyni 10-12 percet. Ennyi idő alatt szépen megpuhul, azaz még főzni sem kell. Keverjük össze fűszerekkel, zöldségekkel, süssünk mellé csirkemellet – egyszerű, de nagyszerű!
Tipp: Spórolnál? Így marad tovább friss az élelmiszer
Teljes kiőrlésű száraztészta
Miért is kellene száműznünk a konyhából a tésztát? Heti egyszer bátran fogyaszthatjuk, jó választás a durum, teljes kiőrlésű. Olyan fajtát tároljunk a kamránkban, amit nem kell tölteni, rétegezni, vagyis amíg kifő – például a penne vagy a spagetti –, a szósz is elkészül. Ehhez mindenképpen tartsunk otthon 1-2 konzerv hámozott, aprított paradicsomot. Olívaolajjal, fokhagymával és fűszerekkel összefőzve tökéletes, adalékanyagoktól mentes szószt főzhetünk belőle.
Jó minőségű konzerv vagy üveges kiszerelésű hüvelyesek
A hüvelyesek rengeteg rostot tartalmaznak, kiválóan laktatnak. Keverhetjük a fentebb említett kuszkuszhoz, vagy főzhetünk babbal és már szintén szóba került paradicsommal egy nem éppen klasszikus, de hasonlóan finom és gyors chili con carnét. Vagy ugyanezt húsmentesen, azaz chili sin carnét. Tarthatunk még otthon csicseriborsót, lencsét is.
Tonhalkonzerv
Általában a gyerekek is megeszik, egészséges és sokoldalúan felhasználható. Adható tésztaszószhoz, keverhető gabonafélékhez, készíthető belőle kence, melegszendvicskrém. Ahhoz, hogy minél többféleképpen bevethető legyen, érdemes natúr sós lében vagy napraforgóolajban eltett fajtát választani a boltban.
Ez is érdekelhet: