Ki lehet sütni olajban az avokádót?
2022. August 29.A telítetlen zsírokban, B-, E- és K-vitaminban, káliumban, fehérjében gazdag gyümölcs egyre kedveltebb szerte a világon, valóságos trenddé vált a fogyasztása. Egyre több mód lát napvilágot az elkészítésével kapcsolatban, már létezik avokádóbor és avokádós sajttorta is, és az olajban sütés szintén népszerű ötlet.
Témába vág: Videón mutatjuk, hogy készíts látványos avokádórózsát
Sokan, sokféle zöldséggel megpróbáltak már a hasábkrumpli trónjára törni. A cukkini, padlizsán, répa, zöldbab mind szuper olajban sütve, ám az avokádó – rajongói szerint – többet tud, mert kívül ropogósra sül, belül viszont extrán krémes marad, megőrzi szeretett állagát. Igazi élmény beleharapni!
A legjobb pedig, hogy a nem teljesen érett avokádót is kisüthetjük, sőt ez lesz a megfelelőbb hozzá. Nemcsak jobban megtartja a formáját, hanem még a belseje is puhább lesz. Panírozhatjuk hagyományosan lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, vagy kipróbálhatjuk a panko (japán kenyérmorzsa) bundát és a sörtésztát is.
Kapcsolódik:
Forrás: mashed