Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ne csak főzz az olívaolajjal, takarításra is használd!

2020. április 17.

Éljenek a természetes tisztítószerek! A citromot, az ecetet vagy a szódabikarbónát már senkinek sem kell bemutatni, most pedig jöjjön egy újabb „ehető alapanyag”, amely nemcsak főzéskor vethető be, hanem a takarítás során is kihasználható a sokoldalúsága.

Több módszer létezik a rozsdamentes acél felületek tisztítására és karbantartására. Nem kell feltétlenül kemikáliákat használnunk a konyhában, inkább kapjunk elő egy olyan csodaszert, amelynek egyébként is a konyhapulton a helye. Ez pedig nem más, mint a jó minőségű olívaolaj.

Cseppentsünk pár cseppet mikroszálas törlőkendőre, és a fémfelület polírozásának szálirányában töröljük végig az eszközeinket. Nemcsak a foltokat és ujjlenyomatokat tüntetni el, hanem a kisebb karcokat is. Ezután töröljük át a felületet egy másik tiszta mikroszálas kendővel.

Ha öntöttvas serpenyőkben, edényekben főzünk, ezek tisztítására is remek az olívaolaj. Keverjük össze kevés kristálycukorral vagy sóval, majd dörzsöljük át a felületet.

Ahogy arcpakolásokat, arcmaszkokat is készíthetünk olívaolajjal, úgy a bútoraink ápolásához szintén jól alkalmazható. Puha rongy és pár csepp olívaolaj fényessé, ragyogóvá varázsolja a fafelületeket. Ha pedig először a makacsabb szennyeződésektől szeretnénk megszabadulni, adjunk az olajhoz egy kevés ecetet. Először ezzel a keverékkel, majd pedig tiszta olajjal töröljük át a bútort.

Forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tegyünk rendet az olajok között! A pálmazsírtól az olíváig kalandoztunk

Tegyünk rendet az olajok között! A pálmazsírtól az olíváig kalandoztunk

Étkezési olaj szinte minden olajos növényből, magból kinyerhető, mi most a legnépszerűbbeket gyűjtöttük össze, hogy ne álldogáljunk tanácstalanul a polcok előtt a beszerzőkörúton.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.