Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ne csak főzz az olívaolajjal, takarításra is használd!

2020. April 17.

Éljenek a természetes tisztítószerek! A citromot, az ecetet vagy a szódabikarbónát már senkinek sem kell bemutatni, most pedig jöjjön egy újabb „ehető alapanyag”, amely nemcsak főzéskor vethető be, hanem a takarítás során is kihasználható a sokoldalúsága.

Több módszer létezik a rozsdamentes acél felületek tisztítására és karbantartására. Nem kell feltétlenül kemikáliákat használnunk a konyhában, inkább kapjunk elő egy olyan csodaszert, amelynek egyébként is a konyhapulton a helye. Ez pedig nem más, mint a jó minőségű olívaolaj.

Cseppentsünk pár cseppet mikroszálas törlőkendőre, és a fémfelület polírozásának szálirányában töröljük végig az eszközeinket. Nemcsak a foltokat és ujjlenyomatokat tüntetni el, hanem a kisebb karcokat is. Ezután töröljük át a felületet egy másik tiszta mikroszálas kendővel.

Ha öntöttvas serpenyőkben, edényekben főzünk, ezek tisztítására is remek az olívaolaj. Keverjük össze kevés kristálycukorral vagy sóval, majd dörzsöljük át a felületet.

Ahogy arcpakolásokat, arcmaszkokat is készíthetünk olívaolajjal, úgy a bútoraink ápolásához szintén jól alkalmazható. Puha rongy és pár csepp olívaolaj fényessé, ragyogóvá varázsolja a fafelületeket. Ha pedig először a makacsabb szennyeződésektől szeretnénk megszabadulni, adjunk az olajhoz egy kevés ecetet. Először ezzel a keverékkel, majd pedig tiszta olajjal töröljük át a bútort.

Forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!