Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tuti tipp: Így takarítsuk fel a lisztet

Tény: a sütés rumlival jár
2018. January 20.

Az egyik legkörülményesebb takarítás a konyhában zajlik – főleg, ha az elmúlt időszakban liszttel dolgoztunk. A makacs alapanyag ugyanis vízzel nemhogy nem jön le, de tapadós masszává válik. Szó szerint ragasztó lesz a víz és a liszt keverékéből: papírmaséhoz ideális, tiszta konyhához kevésbé. A víz reakcióba lép a liszt keményítőivel, így ragacsos masszát kapunk.

A nedves szivacs tehát kilőve. Következő tipp a porszívó, melyet sokan használnak, de hátrányai is vannak. Először is, nem túl jó döntés ugyanazt a fejet használni a pulton, a járólapon, a szobai szőnyegen… Másrészt a porszívóval tovább visszük a lisztet a lakás többi pontjára is. Továbbá a liszt olyan finom szemcsés, hogy átjut a gép szűrőjén, és a porzsákon, ki egyenesen a lakás többi részébe – ez persze típustól függ.

Két lehetőség kilőve. Úgyhogy mondjuk is a tuti tippet: kaparjuk fel! A pulton maradt lisztet egy spatula, vagy hozzá hasonló kaparó (használaton kívüli bankkártya is jól jön) segítségével gyűjtsük össze. A kis kupacot enyhén nedves törlőkendővel/papírtörlővel tisztítsuk fel – kerüljük a sok vizet – majd hagyjuk száradni a felületet, és végezzük el a kaparást még egyszer. Amikor már az össze szemcsét eltávolítottuk, tisztítsuk a felületet.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!