Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tuti tipp: Így takarítsuk fel a lisztet

Tény: a sütés rumlival jár
2018. január 20.

Az egyik legkörülményesebb takarítás a konyhában zajlik – főleg, ha az elmúlt időszakban liszttel dolgoztunk. A makacs alapanyag ugyanis vízzel nemhogy nem jön le, de tapadós masszává válik. Szó szerint ragasztó lesz a víz és a liszt keverékéből: papírmaséhoz ideális, tiszta konyhához kevésbé. A víz reakcióba lép a liszt keményítőivel, így ragacsos masszát kapunk.

A nedves szivacs tehát kilőve. Következő tipp a porszívó, melyet sokan használnak, de hátrányai is vannak. Először is, nem túl jó döntés ugyanazt a fejet használni a pulton, a járólapon, a szobai szőnyegen… Másrészt a porszívóval tovább visszük a lisztet a lakás többi pontjára is. Továbbá a liszt olyan finom szemcsés, hogy átjut a gép szűrőjén, és a porzsákon, ki egyenesen a lakás többi részébe – ez persze típustól függ.

Két lehetőség kilőve. Úgyhogy mondjuk is a tuti tippet: kaparjuk fel! A pulton maradt lisztet egy spatula, vagy hozzá hasonló kaparó (használaton kívüli bankkártya is jól jön) segítségével gyűjtsük össze. A kis kupacot enyhén nedves törlőkendővel/papírtörlővel tisztítsuk fel – kerüljük a sok vizet – majd hagyjuk száradni a felületet, és végezzük el a kaparást még egyszer. Amikor már az össze szemcsét eltávolítottuk, tisztítsuk a felületet.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Melyik liszt mire való? - A nagy lisztkalauz

Melyik liszt mire való? - A nagy lisztkalauz

Ha neked sem mond semmit a lisztes zacskókon a BL55-ös jelzés, vagy netán még soha észre se vetted, hogy ilyen is van a csomagoláson, ha tanácstalanul állsz a polc előtt, amin egynél többféle liszt van, segítünk tájékozódni. Mit, mivel, miből?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!