Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Így készítsd el legegyszerűbben a szezon első fagyiját
2020. March 29.Hosszabbodnak a nappalok, és szerencsére egyre több napsütésre számíthatunk. Most azonban az a legbiztonságosabb, ha a fagyizó helyett az otthonunkat választjuk, és a kanapén, netán a teraszunkon, az erkélyen vagy a kertben kanalazgatunk a krémes finomságból. Még jobb, ha mi is készítjük el! Mutatunk egy pofonegyszerű ötletet a szezon első fagyijához, próbáljátok ki, garantált krémesség fagylaltgép nélkül!
A módszer roppant egyszerű, kis túlzással csak banánra lesz szükségünk. Fejenként 1-2 darabbal számoljunk. A gyümölcsöket mossuk és hámozzuk meg, karikázzuk fel, majd szórjuk fagyasztható tasakba vagy dobozba. Tegyük a mélyhűtőbe!
A további műveletekhez nem kell fagylaltgép, egy jó erős turmix viszont annál inkább. Szórjunk a fagyasztott banánkarikákat a gépbe, majd kezdjük el járatni az eszközt. Az eleje hangos lesz, az biztos, viszont egyre inkább krémesedik majd a gyümölcsünk. Érdemes időnként megállítani a gépet, és spatulával visszatolni a turmix falára tapadt darabokat. A turmixolást elvégezhetjük önmagában, de rásegíthetünk némi folyadékkal is: mehet hozzá natúr vagy görög joghurt, tej vagy növényi tej – pl. kókusztej – is. 4 banánhoz kb. fél decivel számoljunk.
Amikor krémes és egynemű a masszánk, fogjunk egy lapos, fagyasztható tálat. Simítsuk bele, fedjük le, majd mehet is vissza a fagyasztóba 1-2 órára. Ezután már gombócozhatjuk is a fagyinkat.
Az alapmasszát turmixolás közben kedvünk szerint ízesíthetjük. A már (majdnem) sima masszához adhatunk mézet, vaníliaaromát és őrölt fahéjat. Az is egy megoldás, ha gyümölcsöt – fagyasztott, befőtt, friss – turmixolunk hozzá, ilyenkor tej vagy joghurt hozzáadására nincs szükség.
A masszába márványozhatunk lekvárt, gyümölcspürét, forgathatunk bele csokipasztillát. Tálalás előtt pedig jöhetnek a roppanós olajos magvak, kekszdarabkák vagy egy finom szirup: például csoki vagy karamell.