Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Így készítsd el legegyszerűbben a szezon első fagyiját

2020. március 29.

Hosszabbodnak a nappalok, és szerencsére egyre több napsütésre számíthatunk. Most azonban az a legbiztonságosabb, ha a fagyizó helyett az otthonunkat választjuk, és a kanapén, netán a teraszunkon, az erkélyen vagy a kertben kanalazgatunk a krémes finomságból. Még jobb, ha mi is készítjük el! Mutatunk egy pofonegyszerű ötletet a szezon első fagyijához, próbáljátok ki, garantált krémesség fagylaltgép nélkül!

A módszer roppant egyszerű, kis túlzással csak banánra lesz szükségünk. Fejenként 1-2 darabbal számoljunk. A gyümölcsöket mossuk és hámozzuk meg, karikázzuk fel, majd szórjuk fagyasztható tasakba vagy dobozba. Tegyük a mélyhűtőbe!

A további műveletekhez nem kell fagylaltgép, egy jó erős turmix viszont annál inkább. Szórjunk a fagyasztott banánkarikákat a gépbe, majd kezdjük el járatni az eszközt. Az eleje hangos lesz, az biztos, viszont egyre inkább krémesedik majd a gyümölcsünk. Érdemes időnként megállítani a gépet, és spatulával visszatolni a turmix falára tapadt darabokat. A turmixolást elvégezhetjük önmagában, de rásegíthetünk némi folyadékkal is: mehet hozzá natúr vagy görög joghurt, tej vagy növényi tej – pl. kókusztej – is. 4 banánhoz kb. fél decivel számoljunk.

Amikor krémes és egynemű a masszánk, fogjunk egy lapos, fagyasztható tálat. Simítsuk bele, fedjük le, majd mehet is vissza a fagyasztóba 1-2 órára. Ezután már gombócozhatjuk is a fagyinkat.

Az alapmasszát turmixolás közben kedvünk szerint ízesíthetjük. A már (majdnem) sima masszához adhatunk mézet, vaníliaaromát és őrölt fahéjat. Az is egy megoldás, ha gyümölcsöt – fagyasztott, befőtt, friss – turmixolunk hozzá, ilyenkor tej vagy joghurt hozzáadására nincs szükség.

A masszába márványozhatunk lekvárt, gyümölcspürét, forgathatunk bele csokipasztillát. Tálalás előtt pedig jöhetnek a roppanós olajos magvak, kekszdarabkák vagy egy finom szirup: például csoki vagy karamell.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bor+jégkrém – nem külön, hanem egyben

Bor+jégkrém – nem külön, hanem egyben

Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!