Csirkét grilleznél? Ezek a hús legjobb részei, rácsra velük!
2022. July 14.Az egyik legjobb dolog a nyárban, hogy este kiülhetünk a kertbe, teraszra a családtagjainkkal, barátainkkal, és begyújthatjuk a grillt egy kellemes kerti partihoz vagy beszélgetős estéhez. Szinte mindent megsüthetünk a grillen, de ha igazán finomat szeretnénk készíteni, akkor nem árt odafigyelni a sütési technikára.
Szárnyát és combját! De mi a helyzet a csirkemellel?
Akinek a csirke a kedvence, nem mindegy, milyen részeit teszi a grillrácsra. A legjobban grillezhető részek a sötétebb húsnak számító csontos darabok, azaz a szárny és a comb. Habár a grillezett csirkemell is kedvelt és elterjedt, a sötétebb húsoknak magasabb a zsírtartalma, így nemcsak ízletesebbek, hanem könnyebben is grillezhetőek. Jobban ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek, és nem száradnak ki olyan könnyen, tehát megengedőbbek, ha nem minden pillanatunkat a grill mellett töltjük sütögetés közben.
Kapcsolódik: Ezt a 6 hibát követjük el leggyakrabban grillezéskor
Pácba velük!
A húsokat érdemes pácolni is sütés előtt, ez lehet hagyományos tejes, tejfölös, fokhagymás, mustáros, de száraz páccal – fűszerkeverékkel – is bedörzsölhetjük a csirkét. A pácok nemcsak plusz ízt adnak a húsnak, hanem megakadályozzák a gyors kiszáradásukat is. A cukortartalmú mázakkal azonban bánjunk óvatosan, ezek ugyanis pillanatok alatt szénné égnek a grillen – és alattuk a hús is. Ha például a BBQ szósz a kedvencünk, azzal csak a sütés legvégén kenjük át a csirkénket.
Még több praktika:
Forrás: mashed